blogg_testautomatisering
BLOGGPOST
QUALITY ENGINEERING & TESTING

"Läsning i hängmattan"

Här kommer ett lästips på tema testautomatisering från vår testexpert Fredrik Scheja.

”Automatisering av test av legacysystem: Utmaningar och faktorer att beakta” av Martin Nilsson och Patrik Norberg  - Högskolan Dalarna, 2018.  I denna uppsats, där jag fått förmånen att figurera som en av respondenterna, behandlas ämnet testautomation ur ett perspektiv där systemlandskap består av många äldre system. 

En återkommande del av mitt arbete på Sogeti är kopplat till forskningssamarbete. Jag har engagerat mig aktivt i ett par samarbeten mellan akademi och industri. Denna del av arbetet har erbjudit mig stora möjligheter till insikt och reflektion i en värld som ibland rusar på i en konstant tilltagande takt.  Faktum är att jag insett att ibland följer akademien industrins fotspår för att utreda hur tillämpningar fungerar i praktiken och ibland är akademien ljusår framför industrin.

Det vi i industrin pratar om idag gällande automatisering, intelligent beslutsstöd, AI, och så vidare. Det har varit i forskningsrampljuset sedan flera år tillbaka. Här finns mycket arbete att hämta som kan tillämpas i praktiken, bara vi är öppna för att tillsammans lyssna, lära av varandra och öppna upp för konstruktiva dialoger. 

Tack till dessa akademiska superhjältar:  Robert Feldt, Emelie Engström, Per Runeson, Richard Torkar

KONTAKTPERSON
  • fredrik scheja
    Fredrik Scheja
    Test Architect/Test Automation Expert / Podcaster
    070-345 27 13