tool box
BLOGGPOST
PROJEKTLEDNING

Projektledartips: verktyg, program och appar - del 2

Projektledares verktygslåda är ett intressant ämne för många. I min förra inlägg i ämnet kommenterade man gärna om sina favorit appar, program etc.

Jag utökar min lista med några andra tips:

GanttProject (program)
Gör dina Ganttschema och aktivitetslistor i detta gratisprogram. Enklare än MS Project. Kan användas till mindre och enklare projekt.
http://www.ganttproject.biz/

Arbetsdagar (app, IOS)
Visar antal dagar, vardagar och arbetsdagar mellan två datum. Bra för tex estimat och offerarbete. Som arbetsdagar räknas alla vardagar förutom eventuella röda dagar mellan datumen.
https://itunes.apple.com/se/app/arbetsdagar/id429180134?mt=8

Freemind (program)
Gillar du att göra mind-maps är detta det bästa programmet för att göra dessa med en dator (jag föredrag fortfarande papper). Kan även användas för tex effektkartläggning och insamling av kravställningar. Bra funktioner finns för att flytta och kopiera. Möjligheter finns till att exportera tex till XML. (Programmet har jag använt med framgång för att dokumentera en workshop medans den pågår)
http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page
(det finns även en ”kopia” av Freemind som heter Freeplane. Den är lite bättre på färg och form (Tack Magnus))

Excel Easy (webbsida)
När du behöver veta mer om Excel. Tex finns det bra sektioner gällande dataanalys och filterhantering. Perfekt för dig som gillar och använder Excel i din projektledarroll.
http://www.excel-easy.com/

todo todo