Teamsbakgrunder
BLOGGPOST
DIGITAL EXPERIENCES

Bakgrundseffekter kan bli din räddning

Att använda bakgrundseffekter i Teams kan skapa både en bättre upplevelse och även hjälpa dig att undvika smått pinsamma situationer. Vår Teams-expert Sara Bäckström bloggar på temat.

Sedan i höstas har alla Teamsanvändarna kunnat ställa in en oskarp bakgrund under möten för att dölja vad som finns bakom oss. Detta har varit en välanvänd funktion som kanske har fått oss att våga slå på kameran lite oftare. Vi fick då möjligheten att dölja exempelvis kollegor, ett stökigt hem eller ovälkomna familjemedlemmar. 

Den oskarpa bakgrunden var den enda bakgrundseffekt som fanns tillgänglig fram tills förra veckan då Microsoft lanserade ytterligare 24 efterlängtade bakgrundseffekter. Du kan bland annat befinna dig på en badstrand, i rymden eller i en Mindcraft-miljö.

imagegpt1h.png

Instruktion: För att slå på denna funktion under ett möte i Teams klickar du på Fler åtgärder (tre prickar) --> Visa bakgrundseffekter och sedan är det bara att välja ut en passande bakgrundsbild!  

imagepm85.png

Tips om bakgrundseffekter

1. Vill du inte testa de nya effekterna i skarpt läge under ett möte finns det ett enkelt sätt att testa på egen hand.  

Instruktion: Gå till din Teamskalender och högst uppe till höger klickar du på Möte nu och sedan på Anslut nu. På detta sätt skapar du ett Teamsmöte med dig själv utan att behöva bjuda in andra deltagare och har all möjlighet att klicka runt och testa all funktionalitet som finns tillgängligt. 

imageycjs9.png

2. Vill du gå in i mötet med bakgrundseffekt istället för att ställa in det i själva mötet?  

 Instruktion: Innan du ansluter till mötet kan du nämligen aktivera detta och sedan ansluta till mötet med din bakgrundseffekt.  
Obs! När du testar en bakgrundseffekt innan du ansluter till mötet kommer du att märka att bilden är omvänd. Detta är normalt och bilden kommer att vändas åt rätt håll för mötesdeltagarna. Se Bildförslag 2 nedan.  

imagewz9l.png

Ladda upp din egna bakgrundsbild

Tycker du att de tillgängliga bakgrundseffekterna inte räcker till? Ännu går det inte att ladda upp sina egna bilder i Teams men Microsoft har annonserat att detta kommer snart att vara möjligt. Orkar du inte vänta på den nya uppdateringen? Det finns nämligen ett rätt så enkelt sätt att lösa detta på egen hand!

imagek4ni6.png Min teamchef Anna-Karin Hammar i Umeå har laddat upp en skogsbakgrund 

 

imagetrn16.png
Loggan kommer att vändas åt rätt håll för deltagarna i mötet

Instruktion: Gå in på denna mapp i din filutforskare:
C:\Users\din användare\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

Detta gör du enklast genom att kopiera raden ovanför, klistra in i sökrutan på din filutforskare och byt ut din användare till ditt användarnamn, i mitt fall sabackst. Ladda sedan upp din bild i mappen. Nu kommer din egna bild att finnas tillgänglig längst ner i listan av bakgrundseffekter som du kan använda vid nästa Teamsmöte.

imagetebh9.pngExempel

 

Tänk på att välja passande bilder för dina möten och sådana som du har rättigheter till.

Lycka till!

KONTAKT
  • Sara Bäckström
    Sara Bäckström
    Teams-expert, Umeå
    076-827 29 49

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.