Informationssäkerhet - hot eller möjlighet i digitaliseringsarbetet?
EVENT
LOCAL

Informationssäkerhet - hot eller möjlighet i digitaliseringsarbetet?

Frukostmöte

kalendar Tisdag 4 oktober kl. 07:30 - 08:45
kalendarSogeti, N:a Klaragatan 18, Karlstad (Karolinen)

Välkommen till ett frukostmöte med  tema informationssäkerhet. Talare är Sogeti Karlstads Anders Bergman, mycket  senior informationssäkerhetsspecialist med lång och djup erfarenhet av utveckling och förvaltning av informationshanteringsprocesser, teknisk design, införande och förvaltning av verksamhetskritiska tjänster. 


Vi befinner oss i en tid där information i en allt snabbare takt blir en viktig tillgång för företag och offentliga organisationer. I samma takt ökar riskerna för att denna information genom kriminella handlingar eller misstag inte finns tillgänglig när den behövs, att den inte är korrekt/riktig, eller att den röjs för personer eller organisationer som inte har behörighet att ta del av informationen.
 
Utöver ökade risker vid bearbetning, kommunikation och lagring av information så har komplexiteten dessutom påtagligt ökat vad gäller företags och organisationers möjligheter att uppfylla nuvarande och kommande lagstiftning vid informationshantering i verksamhetsprocesser och it-system/tjänster, t.ex. inom områdena dataskydd/privacy, samhällsviktiga tjänster, Internet-of-things, AI, Öppna data etc.
 
Hur kan ni arbeta med informationssäkerhet på ett pragmatiskt och effektivt sätt inom ert digitaliseringsarbete, utan att vare sig behöva ta onödigt stora risker eller bryta mot lagar och förordningar? Det är ämnet vid vårt frukostmöte som riktar sig till it-ansvariga, digitaliseringsansvariga och informations- och it-säkerhetsansvariga inom alla typer av företag och offentliga organisationer oavsett verksamhetsområde.

Du anmäler dig enkelt via länken nedan, senast fredagen den 30 september.

07:30  Frukost 
08:00  Ditt digitaliseringsarbete - så hanterar du information säkert, oavsett verksamhetsområde.
Pragmatisk teori med Anders Bergman
08:30  Sammanfattning och tid för frågor
​08:45  Tack för idag!

Välkommen!

Kontaktperson: Fredrik Röstlund     070 - 690 05 97     fredrik.rostlund@sogeti.seGenom att skicka in detta formulär godkänner jag att min personliga data hanteras enligt vår integritetspolicy *
Skriv ut E-post