KO Quality Engineering & Testing
EVENT
QUALITY ENGINEERING & TESTING

KO Quality Engineering & Testing

- Diskussion kring hur vi hanterar test i komplexa systemmiljöer

kalendar Måndag 12 juni kl. 12:00 - 13:00
kalendarDigitalt

DevOps avser att hantera paradoxen att de som sköter driften vill ha stabila system som inte förändras eller beter sig oförutsägbart, medan utvecklarna vill ta sin kod i skarp drift så fort som möjligt. Detta motsatsförhållande minskas genom löpande dialog och att så mycket som möjligt av nya releaser och uppdateringar byggs, testas och driftsätts med automatik. Allt automatiseras!

Vid mötet i mars pratade Fredrik Scheja om hur vi hanterar test i komplexa miljöer. En liten recap:
Har du någon gång varit i ett uppdrag som alla refererar till som ’komplext’? Vad betyder egentligen komplexitet? Kan vi definiera det, kvantifiera och mäta komplexitet? Hur förhåller vi oss till komplexiteten – bör vi ändra våra arbetssätt, förhållningssätt, processer och verktyg? Fredrik kommer berätta om sin resa kopplat till detta ämne och berätta om vad han upptäckt hittills.

Hans presentation väckte många tankar och det fanns mycket att diskutera som vi tyvärr inte hann med. Därför tar vi ett uppföljande möte med fokus på att diskutera de frågeställningar och angreppssätt som Fredrik pratade om. Om du missade mötet så finns det inspelat i vår teamskanal.

Välkomna till ett riktigt intressant möte! :-)
Med vänliga hälsningar
Eva & Fredrik

Länk till mötet

AGENDA
​​​​​​​12.00-13.00 Diskussion kring hur vi hanterar test i komplexa systemmiljöer

Välkommen!


Genom att skicka in detta formulär godkänner jag att min personliga data hanteras enligt vår integritetspolicy *