EVENT
LOCAL

Utvecklarkväll Västerås - tema Azure

Vill du veta mer om hur du hanterar och nyttjar Azure på ett effektivt sätt som utvecklare? Då är det här eventet något för dig!

kalendar Måndag 23 april kl. 17:00 - 19:00
Vi bjuder på mat och dryck från kl 17:00 innan seminarierna börjar kl 17:30
kalendar Sogetis kontor i Västerås, Ingenjör Bååths gata 5

Kvällen bjuder på två sessioner som tillsammans visar Azure från både infrastruktur och kodperspektiv. Stefan Ivemo visar i första delen hur man får bra kontroll och hanterar sina Azure-resurser och sin infrastruktur med kod. Fredrik Thorild tar sedan vid och bygger lösningar i dessa resurser med hjälp av Azure Functions och Cosmos DB. 

Infrastructure as code
Stefan Ivemo, lösningsarkitekt Cloud inleder kvällen med ett pass kring ”Infrastructure as code”. Stefan visar hur man med hjälp av ARM templates, Git och PowerShell hanterar sina resurser i Azure med fullständig kontroll. Stefan demar även hur man med enkla kontroller får ordning och reda i sina Azure prenumerationer.
 
Kör serverless med Azure Functions och Cosmos DB 
Fredrik Thorild, lösningsarkitekt, visar exempel på vad serverless computing handlar om, nämligen förmågan att fokusera på individuella komponenter av logik som är repeterbara och tillståndslösa. Dessa komponenter kräver ingen infrastruktur och de konsumerar bara resurser i de få sekunder eller millisekunder då de körs.

Antalet platser är begräsnat och först till kvarn gäller. Du anmäler dig enkelt nedan, senast den 19 april.

Agenda 

  • 17:00-17:30 Mingel
  • 17:30-19:00 Seminarier
  • 19:00- Fortsatt mingel för er som önskar och orkar 

Välkommen


todo todo