Effekten Radio
NYHETER
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten - nu även som webbradio

Den populära podcastserien Effekten, på tema digitalisering från alla synvinklar, har nu också blivit en egen radiostation tillgänglig 24/7! Jonas Jaani, sogetiaren bakom Effekten intervjuad här.

Hej  Jonas! Wow, en egen radiostation? Berätta mer!
Jag älskar radio. Jag började att jobba med radio när jag gick i 8:an på högstadiet. Sedan blev det totalt 18 år (11 år professionellt). Många säger att radion är död. 5,6 miljoner lyssnar trots allt i cirka 112 min. Varje dag. Själv tror jag numera på tre mål för radio. Bakgrundsunderhållning, sällskap och informationsspridning. Genom att använda smart teknik, automatisering och innehållet från Effekten och andra teknikpoddar som bas har jag nu skapat en webbradiostation som under 24 timmar/dygn ger dig prat om digitalt och musik för fokus. Min tanke är att Effekten Radio ska vara lite som P1, men för oss som är konsulter, beställare eller som är intresserade av digitalisering.

Spännande! Så vad får man höra i Effekten Radio?
Effekten Radio är en webbradio/stream där vi fyller din morgon med kunskap om allt digitalt, bjuder på lunchföreläsning om digitalisering och på kvällar med intressanta podcasts. Vi skapar närvaro och sällskap med hjälp av Pomodoro-tekniken med 25 minuter fokuserade arbetsintervall. I all övrig tid i Effekten Radio spelas lugn musik, ambient och chill out.

Så du mixar podcastavsnitt från Effekten med musik?
Yes! Vi har ju hittills gjort 130 avsnitt av Effekten och vi delar även andra aktuella podcasts.

Hur kan en dag se ut?
På morgonen mellan 06.30 -08.45 har vi team inspiration för digitalisering. Mellan 08.45 -11.45 följer vi din arbetsdag med produktivitetsmetoden Pomodoro. 11.45 - 13.00 delar vi utvald kunskap om digitalisering igen. På eftermiddagen mellan kl. 13.00 - 18.00 spelas "ambient" musik för fokus. Kvällspasset pågår mellan 18.00 - 21.30 med nya poddavsnitt. Mellan 21.30 - 06.30 är det sedan ambient musik igen. 

Är det samma program på helgerna?
Inte riktigt. Mellan 09.00 -13.00 kör vi nya podcasts och i övrigt en stream med  lugn musik.

Blir du ”streamer” för hela slanten nu?
Haha! Nej, jag har ett jobb som teamchef på Sogeti i Linköping och Norrköping som jag brinner för. Men jag tycker att det är en bra idé att testa den här radioidén så här i dessa speciella tider när vi är så många som jobbar hemma. Jag tänker att jag kör under en begränsad tid. Den speciella tid vi är i nu. Mitt mål är att Effekten Radio ska innehålla det som vi behöver just nu: sällskap, produktivitet och kunskap.  Det ska bli kul att se hur många internt och externt som vill hänga på!

 

Så kan du lyssna på Effekten Radio

Lyssna på webben eller via app.

Online:  https://www.effekten.se/radio/ 

På mobilen: På mobiler fungerar Effekten Radio bäst i webbläsarna Safari och Firefox samt i en app som t.ex. myTuner Listen of myTuner Radio: https://mytuner-radio.com/radio/effekten-radio-471021/?utm_source=widget&utm_medium=button&utm_campaign=64x64 

Om du vill lägga till Effekten Radio i TuneIn: Under fliken ”Favoriter” scrolla längs ner välj ”Lägg till extern ljudström”.  Ange url/länk: https://media.effekten.se/effektenradio.pls

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Vårt podcastbibliotek