Match and Go #7
NYHETER
GENDER BALANCE

Match and Go #7: Ny omgång av mentorskapsinitiativ för Sveriges IT-kvinnor startar i höst

Många kvinnor i eller på väg in i IT-branschen vill gärna ha eller vara en mentor. De kvinnliga IT-nätverken #addher och DataTjej fortsätter därför sitt gemensamma mentorskapsinitiativ Match and Go och drar igång en sjunde omgång. Anmälningsperioden för Match and Go #7 är nu öppen fram till och med den 22 augusti.

#addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats av IT-företaget Sogeti, och som sedan 2019 drivs tillsammans med systerföretaget Capgemini, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan IT-intresserade kvinnor eller icke-binära och näringslivet. Tillsammans lade de båda nätverken till mentorskap på sina aktivitetslistor för att bidra till gender balance i IT-branschen och stötta Sveriges IT-kvinnor att ta plats och ha framgångsrika karriärer. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go som bedrivs på de 17 orter där #addher är verksamt. Den 30 augusti 2021 startar man upp den sjunde omgången av Match and Go. Precis som under tidigare två omgångar matchas deltagarna inte längre bara på hemorten i dessa pandemitider då digitala möten fortfarande är norm.

logo-matchandgo.png

therese_sinter_120x120_matchandgo.jpg– Vårt engagemang kring att stötta Sveriges IT-kvinnor är outtröttligt. Intresset för mentorskap är konstant stort bland våra medlemmar. Vi älskar att matcha kvinnor i eller på väg in i IT-branschen och är glada och stolta över att kunna lansera en sjunde omgång av Match and Go. Hittills har vi matchat närmare 2000 intresserade och fått mycket positiv feedback och frågor om när vi kör nästa omgång. Det ger oss förstås blodad tand att fortsätta att stötta Sveriges IT-kvinnor via vårt mentorskapsinitiativ, kommenterar Therese Sinter, nationell driver för #addher-nätverket och fortsätter:

– Det är också så givande att koppla ihop två av Sveriges största nätverk i branschen via detta gemensamma initiativ. Tillsammans är vi starkare och når vi längre. Det bästa med att vara adept är enligt många att man får så mycket konkreta tips och råd. Att vara mentor är som många uttrycker sig, ren balsam för själen då man får möjlighet att generöst dela med sig av lärdomar och insikter från karriären, men också få nya insikter tack vare sina adepter.

Omgång #7 startar vecka 35
Programmet löper under fem månader. Anmälan är nu öppen fram till den 22 augusti, 2021. Under vecka 34 matchas sedan deltagarna och Match and Go #7 startar sedan upp vecka 35, och pågår från den 30 augusti 2021 till den 9 januari 2022.

Amanda_Bjorneskog_color_120x120.jpg– Vi älskar Match and Go för vi vill ge våra medlemmar det de behöver för att rivstarta sina karriärer inom IT-branschen. Mentorskap finns alltid högt upp på önskelistan och tillsammans med #addher kan vi på ett pragmatiskt sätt erbjuda det. De båda nätverkens medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter på väg in i IT- och techbranschen, är en ”perfect match”, kommenterar Amanda Björneskog, ordförande i DataTjej.

På 17 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 17 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers över 5000 medlemmar och DataTjejs 3300 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adepter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet.

En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval och andra utmaningar eller dela kunskap kring spännande ny teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor och snabbt hitta rätt väg framåt.

*#addher finns på 17 orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

 

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
https://datatjej.se/mentorskapsprogrammet/

Anmälan Match and Go #7:
Bli mentor: https://bit.ly/3xpiSfV
Bli adept: https://bit.ly/3vsnIYj

 

Om #addher Sverige
#addher (tidigare känt som winIT) är ett externt nätverk för IT-kvinnor.  #addher lanserades redan 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att stötta dem att ta plats och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera medlemmarna, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. #addher är ett av Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med över 5000 medlemmar på 17 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher eller www.capgemini.com/se-en/addher.

Om Datatjej
DataTjej är en ideell förening som bildades 1998. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan individer som identifierar sig som kvinna eller icke-binär i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av data/IT. Vi arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter främst mellan studenter och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan. DataTjej vann Womentorpriset 2015 med motivation från juryn att DataTjej gör en stor insats för att attrahera fler kvinnor till IT-branschen och att där ta ledande positioner. Föreningen har 3300 medlemmar i Sverige. Mer information finns på: http://datatjej.se

KONTAKT
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Nationell #addher-driver
  070-361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Amanda Björneskog
  Amanda Björneskog Ordförande, DataTjej
  Ordförande, DataTjej
  070-848 84 61