NYHETER
GENDER BALANCE

Ny omgång av mentorskapsinitiativet Match and Go startar 2 september

#addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT och Tech fortsätter sitt mentorskapsinitiativ Match and Go och drar igång en trettonde omgång i september. Ansökningsperioden för den som vill vara mentor, alternativt adept, är nu öppen fram till den 25 augusti. Även denna omgång kan män vara mentorer och bidra till en mer jämställd IT-/Techbransch.

#addher, ett av Sveriges största externa nätverk för kvinnor i IT-/Techbranschen som initierats av IT-företaget Sogeti, och som sedan 2019 drivs tillsammans med systerföretaget Capgemini. Nätverket har som mål att få fler kvinnor till IT-och Techbranschen, i alla roller och positioner. Sedan 2018 driver nätverket också mentorskapsinitiativet Match and Go som genomförs två gånger per år på de 18 orter där #addher är verksamt. Deltagandet är kostnadsfritt för att att ge många möjlighet att delta.

Den 2 september startar den trettonde omgången av Match and Go. Deltagarna matchas per #addher-ort. Att även män kan vara mentorer är en fast möjlighet sedan omgång #10 då #addhers inställning är att alla måste vara med för att göra branschen mer jämställd.

– Jag är stolt över att vi outtröttligt kan erbjuda våra medlemmar denna möjlighet, som de verkligen efterfrågar. Sedan starten har vi matchat över 3000 personer. Vi är många som generöst vill bidra med vårt tid till en adept och har sett hur värdefullt det är för en adept att ha en mentor för att komma in i eller vidare in i vår framåtlutade bransch, som dessutom är i desperat behov av fler stjärnor enligt TechSveriges senaste rapport ”Kompetensbehoven inom Tech”. Utan fler kvinnor som attraheras av och vill stanna inom IT och Tech är det omöjligt att bemöta den efterfrågan. Jag älskar det här initiativet då det också är ett så konkret sätt att bidra till jämställdheten inom IT och Tech, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

Omgång #13
Ansökningsperioden för nästa omgång av Match and Go har nu öppnat och pågår till och med den 25 augusti, 2024. Mellan den 26 augusti till den 1 september matchas sedan de ansökande per ort. Match and Go #13 startar sedan upp 2 september och pågår till och med den 31 januari, 2025.

På 18 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 18 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är pragmatisk. Match and Go kan tack vare #addhers över 7000 medlemmar nå ut brett till kvinnor eller icke-binära på väg in i eller redan verksamma i IT-/Techbranschen. Match and Go’s uppdrag är att matcha mentorer och adepter och förser matchade deltagare med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. Varje omgång pågår i fem månader och matchade mentorer och adepter träffas normalt mellan 4-5 gånger under perioden.

En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval och andra utmaningar eller dela kunskap kring spännande ny teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor och snabbt hitta rätt väg framåt. Det är adepten som ansvarar för och sätter agendan och väljer på så sätt exakt vad man vill ha hjälp och stöd med från sin mentor.

*#addher finns på 18 orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

Om #addher Sverige
#addher är ett externt nätverk för IT-/Tech-kvinnor. #addher lanserades 2010 av Sogeti och drivs sedan 2019 av Sogeti och systerföretaget Capgemini med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att stötta dem att ta plats och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera medlemmarna, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. #addher är ett av Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med över 7000 medlemmar på 18 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher eller www.capgemini.com/se-en/addher.

KONTAKT
  • Therese Sinter
    Therese Sinter
    Nationell #addher-driver
    070-361 46 21

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.