vr
EVENT
DATA & AI

Virtual Reality möter Cyber Security på Uniaden i Umeå

Gillar du att utmana dina kompisar i en klassisk battle mellan det onda och det goda? Har du länge velat testa på den virtuella världen, eller är du kanske redan ett hängivet fan? Då kan det vara värt att ta vägen förbi Sogetis monter på Uniaden, norra Sveriges största arbetsmarknadsmässa, som äger rum i Umeå den 31 januari.

kalendar den 31 januari 2017 08:00 - 18:00

Till årets uppsättning av Uniaden lanserar Sogeti ett nytt spel i VR (Virtual Reality), som låter studenterna tävla mot varandra och uppleva världen genom ett datavirus ögon. Tekniken bakom spelupplevelsen är Unity och Oculus Rift, och idén är enkel. Spelaren i VR-masken går in i rollen som datavirus, och utmanarna i den verkliga världen är cyberhjältar med målsättning att stoppa viruset.  

- Vi ville bygga ett spel som går snabbt att spela och är lätt att förstå, eftersom det är mycket liv och rörelse på Uniaden, samtidigt som vi ville att spelet skulle visa studenterna en del av det som är Sogeti, innovation och teknik såklart, men att vi har också väldigt roligt tillsammans på Umeåkontoret, berättar Jenny Odeblom som är projektledare för satsningen.    

Sogeti växer både lokalt och globalt, och har stora rekryteringsambitioner. Sogetis satsningar inom forskning på framtida trender och effekterna av ny teknik för organisationer världen över speglar av sig i Uniaden-spelet.

- Cyber Security är ett av Sogetis satsningsområden, tillsammans med bland andra Digital, Business Intelligence & Analytics och Test. Allt fler kunder har dessutom fått upp ögonen för tekniker inom virtual- och augmented reality, så det kändes klockrent att göra just den här spelkombinationen inför Uniaden, förklarar Charlotta Erlandsdotter Berglund, teamchef på Sogeti, som också avslöjar att spelet kan vara ett direktspår till ett möte med en rekryterare.

- Förutom att du så klart kan sikta på dagens high score, så vill vi också utmana dig att hitta buggar i spelet. Gör du det, så vill vi träffa dig och berätta mer om vad en karriär som testare på Sogeti innebär, säger Charlotta.

Läs mer om uniaden: www.uniaden.com.
Läs mer om hur det är att jobba på Sogeti i Umeå: www.sogeti.se/jobbumea  

KONTAKTPERSON
  • Jenny_Odeblom
    Jenny Odeblom
    Projektledare, Sogeti Umeå
    073-080 97 81

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.