Effekten 117
PODCAST
QUALITY ENGINEERING & TESTING

Effekten #117: Testledarens roll i det nya digitala landskapet

En testledare hjälper teamet att arbeta med kvalitet och ett gemensamt arbetssätt. Det handlar bland annat om rapportering av status och om att vara projektledarens bästa vän. Testexperten Eva Holmquist berättar om vikten av testledarrollen i digitaliseringsarbetet för att uppnå kvalitet och skapa värde.

Testledaren idag agerar varken polis innan en release, eller administratör som skyfflar data, utan hen är en kvalitetscoach som hjälper utvecklingsteamet med arbetssätt under hela projektet och kontinuerligt rapporterar kvalitetsstatus och risker till projektledaren. Målet är att teamet ska leverera en tjänst som uppnår den kvalitet, det värde användaren förväntar sig.

Ta del av Evas långa erfarenhet som testledare i IT-branschen och hur den som jobbar eller är intresserad av test och testledning kan tänka. Exempel och förslag på hur du lyckas.


Eva Holmquist, Jonas Jaani (19:28)

 

Effekten_117_stor.jpg

Alla avsnitt av Effekten finns där poddar finns | Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | fler...

Vårt podcastbibliotek
KONTAKTPERSON
 • Jonas Jaani
  Jonas Jaani
  Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
  070-298 52 63

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Eva Holmquist
  Eva Holmquist
  Senior Test Specialist
  072-502 83 93
EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify