Effekten 124
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #124: Tema 5G

5G innebär mer mobilt data och därmed nya möjligheter. Det är i 5G allt ska hända, det uppkopplade samhället ska bli verklighet. Vilka är fördelarna med 5G och vad ska vi tänka på när vi drar igång ett 5G-projekt? Experten Sara Kebert delar med sig av sin kunskap.

Play

Sara Kebert på Vinnergi, ger oss flera tydliga exempel på fördelarna med 5G: Bredare band och fler frekvenser möjliggör snabbare och säkrare dataöverföring. Samhällsvinster med nya smarta virtuella tjänster i vården kommer emellertid först när de verkligen blir tillgängliga över hela landet och när användarna tar till sig den nya tekniken. Det är då vi får samordningsvinster och klimatvinster.

Högre bandbredd och snabbare svarstider (under 10 ms istället för dagens 30 ms) innebär att realtidskommunikationen kan bli riktigt bra. Klassiskt exempel är inom spelindustrin och i ambulanser eller på farliga arbetsplatser, med hjälp av fjärrstyrda robotar i t ex gruvor.

Så hur ska vi tänka när vi drar igång 5G-projekt? Det och mycket mer tipsas det om i detta avsnitt av Effekten-podden.

Effekten-podden hittar du där poddar finns:

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek