Effekten #164: Säkerhet: Vad du behöver veta.
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #166: Säkerhet: Riskhantering

Riskhantering är en process för att identifiera, analysera och kontrollera hot mot en organisations mål. I det här avsnittet av Effekten, pratar Jonas med Torbjörn Andersson från IBM om ämnet.

Men hur går egentligen riskhantering till? I avsnittet pratas det om att det handlar mycket om att vara proaktiv och bedöma vilken inverkan en risk kan ha men också att avgöra hur stor sannolikhet som finns för att det händer. Man utvecklar beredskapsplaner för vad man gör om olika händelser uppstår och vad man behöver göra för att trots det uppnå önskade resultat. Såklart behöver man också vidta riskminskande åtgärder.
I slutändan behöver man, för att bli riktigt bra på riskhantering, förstå vilka risker som är mest avgörande för din organisation.

I avsnittet får ni också höra om olika metoder för att mäta hur olika förluster kan påverka oss. Alltså, det här avsnittet kommer att ge dig nycklar till hur du kan jobba med riskhantering på bäst sätt i din organisation. 

Avsnittet är en del av en serie om säkerhet, första avsnittet hittar du här

Lyssna på avsnittet: 


 Jonas Jaani , Torbjörn Andersson

Om avsnittet:

Målgrupp: ledning, it-folk, företag, ledare, projektledare, management,

Lär dig: Säkerhet, risk, digitalisering, arbetssätt

Fler avsnitt av Effekten finns där poddar finns!

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek