Effekten #167: Digital workshop
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #167: Digital workshop

Vad är, och hur genomför man en digital workshop? I det här avsnittet av Effekten pratar Jonas med Henrik Rendahl och Micke Norbäck om workshops. Henrik berättar om en där man tillsammans byggde en virtuell stad, och vilka icebreakers som funkar bra även i de svåraste grupperna.

I de flest workshopverktyg finns mallar för hur man organiserar en digital workshop för det gäller ju faktiskt att vara väl förberedd för att få allt att flyta så bra som möjligt. Analoga möten har vi haft i alla år och är bra på det och sakta men säkert blir vi även proffs på det digitala. Men hybridmöten då? Hur hittar vi sätt där alla deltar på lika villkor, oavsett om man är på plats eller inte? Micke pratar om flera specifika sakers om man kan tänka på.

Om du vill har några vassa tips direkt kommer tre tips här:

 • Förbered ordentligt. Vad skapar värde för deltagarna? Skicka ut bra bakgrundsmaterial och frågeställningar. Tänk iterativt. Hellre flera korta möten än ett långt. 
 • Genomförandet: Använd icebreakers och tydligt språk. Skapa delaktighet, mer gemensamma övningar och mindre teori. Du är moderator, ju mindre du pratar desto bättre. Ställ ledande frågor hellre än att ge svaren. 
 • Hitta ett verktyg som du gillar, gärna med mallar. Testa och utvärdera.

För mer nyttig information på temat, lyssna på avsnittet redan nu!

Lyssna på avsnittet: 


 Jonas Jaani , Henrik  Rendahl  , Micke Norbäck

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, ledning, it-folk, småföretag, företagare, ledare, projektledare, studenter, management, anställda, myndigheter, politiker

Lär dig: kommunikation, workshops, digital workshop, hybridmöte, icebreaker

Fler avsnitt av Effekten finns där poddar finns!

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
 • Jonas Jaani
  Jonas Jaani
  Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
  070-298 52 63

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek