SEO – att flörta med en akademiker
PODCAST
DIGITAL

Effekten #48: SEO – att flörta med en akademiker

Michael Wahlgren, Sökpodden, gästar Effekten för att berätta om Search Engine Optimization (SEO) - att synas när ens kunder letar efter det du erbjuder.

Googles algoritmer är extremt komplicerade, det finns ingen manual ens på Googlekontoren. Men vad krävs för att lyckas? Och vad är att lyckas? I Sverige har Google 95% av marknaden, medan de är betydligt mindre i t ex Ryssland och Kina. För att lyckas med rankingen, dvs att hamna på Googles förstasida (90% klickar där) helst högst upp, måste man vara trovärdig och strukturerad. Wikipedia och Vårdguiden har just detta; ett bra innehåll, de har delat upp innehållet efter ett ämne per sida och de attraherar länkar utifrån. Om kunderna googlar ett ämne, måste det finnas en sida om just det ämnet! Michael ger fem tips:

 1. Vilka mål har du? SEO är helt mätbart! Fungerar dina åtgärder eller krävs ytterligare optimeringen?
 2. Vad söker dina kunder efter? Slå inte för brett! Det ger ändå bara missnöjda besökare och nedranking.
 3. Ett sökord/ämne per sida! Titel, rubrik och brödtext ska berätta vad sidan handlar om. Bildsökning kräver bra alt-taggar.
 4. Länkar från andra sajter betyder mycket. De fungerar som “röster”. Om många röstar på mig, så får jag mer makt och de jag länkar till får större betydelse. Utnyttja partner, vänner och kunder! Google genomskådar fusklänkar.
 5. Utvärdera ditt resultat och iterera.

Lyssna på podden, så får du veta… och missa inte trendspaningen på slutet!

Michael Wahlgren, Jonas Jaani (21:36)


Michael Wahlgren

PRENUMERERA – podcast Effekten
iPhoneAndroide-post

todo todo
KONTAKT
 • Jonas Jaani
  Jonas Jaani
  Teamchef, projektledare och producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
  070-298 52 63

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om "Effekten"

Effekten är podcasten som ger kunskap om digitaliseringen på 20 minuter. Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. Jonas Jaani guidar tillsammans med ett gäng passionerade experter på Sogeti: