effekten_78
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #78: Gig-ekonomi - en vinnare för digitala nomader

Ny Effekten-podcast där Jonas Jaani och Micke Norbäck diskuterar gig-ekonomins styrkor och svagheter.

”Digitaliseringen möjliggör gig-ekonomi, men det är också så att gig-ekonomin krävs för att digitaliseringen ska snurra på. Man behöver den här flexibiliteten i arbetskraft. Tillsammans med en attitydförändringen hos arbetstagarna ger det här möjlighet till digitalisering och innovation. Det är en symbios.”

Gig som i spelning, är det framtidens arbetsform? Det handlar om frilansare, konsulter, enmansföretagare - eller det coolaste: digitala nomader! Självständiga arbetare som jobbar där de vill, när de vill och med sina egna favoritverktyg. Bara man är flexibel och får jobbet gjort. Är det så enkelt? Vi diskuterar gig-ekonomins styrkor och svagheter. Titlar och certifikat betyder allt mindre för din karriär; det är ditt namn, ditt varumärke, hur du syns och vad du presterar som visar om du är expert och värd att lyssnas på. För att bli framgångsrik i en gig-ekonomi måste man tycka om att lära, att upptäcka, testa nytt och dela med sig - annars konserverar man sig själv till pension. Gig-ekonomin kanske inte passar alla människor? Och hur agerar man som arbetsgivare och ledare i framtiden? Som beställare, match maker och team maker - en roll som har nätverken, hittar rätt resurser, trimmar ihop teamet, levererar och sedan börjar om på nytt?

 
Micke NorbäckJonas Jaani (24:15)


Micke Norbäck, Jonas Jaani

PRENUMERERA – podcast Effekten

iPhoneAndroide-post
[hjälp? hur lyssnar jag på podcast]

Mer avsnitt som inspirerar till gig-ekonomin:
LinkedIn och framtidens digitala nätverk. Lisa Gunnarsson. (avsnitt 22) 

Growth engineering för att uppnå effekt (avsnitt 68)

Effektstyrning (avsnitt 62)

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.