Fannys Förebilder
PODCAST
GENDER BALANCE

Fannys Förebilder: "Om jämställdhet i krigsdrabbade länder"

Veckans avsnitt av Fannys Förebilder där Fanny träffar Pieter-Jan van Eggermont som är humanitär rådgivare hos Läkare utan gränser. De pratar om jämställdhet och sexuellt våld i krigsdrabbade länder.

Sverige är ju ett av världens mest jämställda länder enligt statistik och även om det är sant vet alla ni som lyssnar på den här podden att vi ändå är sjukt begränsade av normer och strukturer. Det gjorde att Fanny började fundera på hur strukturer och normer ser ut i länder som inte kommit lika långt som oss och bestämde sig därför för att bjuda in Pieter för att lära sig mer om det.

Han berättar om hur kvinnor saknar värde i dessa länder, hur det inte har någon makt över sin egen kropp och vilka konsekvenser detta får. Hur man jobbar för att hjälpa dessa kvinnor och försöka vända på retoriken i ett land som skiljer så mycket från Sverige. 

Lyssna på avsnittet här!

Alla poddavsnitten i serien hittar du där poddar finns.

Kontakt
  • Fanny Widman
    Fanny Widman
    Producent av podcastserien Fannys Förebilder/Web & Social Media Manager, Sogeti
    073-022 15 24

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Fannys Förebilder

Podcast-serien Fannys Förebilder drivs av Fanny Widman. Podden belyser utmaningar som kvinnor möter i arbetslivet och hur man tacklar dem. Nytt avsnitt släpps varje söndag med en ny gäst.

instagram-60x60.png