Jan Bidner och Mats Björk
PODCAST
GAMIFICATION

Gamificationfredag #29: Flyktingkrisen

Kan gamification användas till att få fart på integrationen? Skapa engagemang och motivera till möten människor emellan? I dagens avsnitt tar Jan och Mats ett nytt grepp om flyktingkrisen. Det blir både vassa pitcher och konkreta koncept. Förresten, skulle du vara redo att integrera fler människor om du fick en elgitarr?

Ännu ett önskeavsnitt där Jan och Mats på sant spelifieringsmanér försöker lösa verkliga problem i samtiden. Sverige tog emot 160 000 människor under 2015. Det har lett till allt från politisk polarisering till facebookångest. Så vad gör vi? Hur kan man som medelsvensson engagera sig och göra något åt situationen? Hur kan man öka motivationen hos dem som anländer? Kan man spelifiera den byråkratiska strukturen och skapa mer feedback till de nyanlända så att de snabbare blir en del av samhället? 

Jan tror att det handlar mycket om attityder och strukturer. Mats hamnar i affekt och vill använda samma demagogiska och manipulativa fultrick som extremhögern – att engagera kring egoism – och använda det för att bygga en mer jämställd värld.

Konkreta koncept och vassa pitchar levereras såväl som de fina initiativ som redan tagits fram inom området. Från Refugees welcome till Låna en svensk och spel som Darfur is dying. Bästa avsnittet hittills tycker Jan. Mats är mer modest.

Läs mer och lyssna på avsnittet här! 

 

 

 

 

Kontakt
  • Jan Bidner
    Jan Bidner
    Gamification-expert och projektledare
    072-214 99 13

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.