security
PRESSMEDDELANDE
CYBER SECURITY

Jesper Kråkhede utvald att leda Sogetis Sveriges nya satsningsområde Cyber Security

Sogeti Sverige utökar sin tjänsteportfölj med Cyber Security. Jesper Kråkhede har anställts för att driva och växa affären på området i Sverige.

Stockholm 141010 – Sogeti Sverige AB (Sogeti) lanserar Cyber Security som ett nytt tjänsteområde inom den svenska verksamheten. Satsningen förstärks av Sogetis omfattande globala Cyber Security-expertis. Jesper Kråkhede, ett känt namn inom säkerhetskretsar, har anställts för att driva satsningen i Sverige.

– Det andra kallar säkerhet och gör allt för att undvika kallar jag för passion. Jag brinner för att lösa säkerhetsutmaningar. Jag ser fram emot att leda Sogetis satsning inom Cyber Security och att bygga upp ett expertteam som ska stötta kunder över hela landet. Vi räknar med att anställa ett 20-tal experter fram till slutet av 2015, säger Jesper Kråkhede.

Jesper Kråkhede har arbetat inom IT-säkerhetsområdet de senaste 16 åren. Under sin karriär har han verkat i olika roller; IT- och säkerhetstekniker, informationssäkerhetsspecialist och informationssäkerhetsarkitekt. Han kommer närmast från Sentor och dessförinnan har han arbetat med IT-och informationssäkerhet på Coresafe, Ekelöw och Capgemini.

De tjänster som Sogeti Sverige kommer att erbjuda inom Cyber Security är desamma som på global nivå inom koncernen; Security Consulting, Security Testing and Evaluation, Identity & Access Management, Ethical Hacking och Security Operation Centers som levererar en managed service-tjänst för att övervaka den digitala säkerheten.

– Med heta trender som ”SMACT”; Social, Mobile, Analytics, Cloud och Internet of Things, blir IT-säkerhet allt viktigare. IT-säkerhet finns bland annat med på Gartners senaste topp 10-lista över strategiska IT-trender för 2015*, allt eftersom vi rör oss mot en allt mer digital framtid. Med våra tydliga lösningar kan vi undvika att IT- och informationssäkerhet uppfattas som ett hinder och i stället bli en möjliggörare, säger Jesper Kråkhede.

https://www.forbes.com/sites/peterhigh/2014/10/07/gartner-top-10-strategic-it-trends-for-2015

Om Sogeti Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

Kontakt
  • Therese Sinter - Scandinavia, ENG
    Therese Sinter
    Marketing & Communications Director,
    +46 70 361 46 21

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Security