nätverka
PRESSMEDDELANDE
DNA

Karin Adelsköld inspirerar Sundsvalls IT-kvinnor

Sundsvalls och Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen – winIT – fortsätter att attrahera. Vid kommande träff den 7 februari träffar medlemmarna Karin Adelsköld, teknikexpert, grundare av teknikbloggen ”Lilla gumman” och tillika ståuppkomiker.

Sundsvall, 130204 – Nätverket winIT, Women Inspiration Network IT, som drivs av IT-konsultföretaget Sogeti med målet att få in fler kvinnor i IT-branschen och inspirera dem som finns där att ta mer plats på alla positioner, är idag det största nätverket för IT-kvinnor i Sverige. winIT har sedan starten 2010 lanserats på 13 svenska orter varav en är Sundsvall. Via regelbundna träffar och fortsatta interaktioner på lokala Facebook-sidor mellan varje träff fortsätter nätverket att växa. I Sundsvall har man cirka ett år efter lanseringen på orten närmare 300 medlemmar.

Sogeti driver och är initiativtagare till själva nätverket, men andra företag och organisationer är mycket välkomna att bidra, exempelvis genom att vara värd för winIT-evenemang. Denna gång har IT-företaget CGI tagit över stafettpinnen för nästkommande event.

På agendan vid nästa träff som äger rum torsdagen den 7 februari på Sveateatern med efterföljande mingel hos värdföretaget inspireras deltagarna av Karin Adelsköld på temat ”Det är aldrig för sent att nybörja”. Karin delar med sig av hur man gör för att våga vara nybörjare som vuxen och hur en inlärningsprocess ser ut. Utifrån sin egen historia coachar Karin deltagarna i mod, självförtroende och att strunta i sina egna begränsningar.          

– winIT är en stor succé för alla oss som är med. Över 100 IT-kvinnor har hittills anmält sig till detta kommande evenemang. Tillsammans med våra värdföretag ser vi till att hålla nätverket levande. Med engagemang och delaktighet synliggör vi våra duktiga kvinnor, stöttar dem att ta mer plats och delar tankar och idéer kring både hårda tekniska och mer mjuka inspirationsinriktade ämnen, säger Lotta Hämäläinen, stolt driver för winIT i Sundsvall.

Om Sogeti Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

 • [Missing text '/common/noimage' for 'Swedish']
  Lotta Hämäläinen
  Ansvarig, winIT Sundsvall
  070-317 32 08
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.