kvinna talar i telefon
PRESSMEDDELANDE
DNA

Magdalena Forsberg inspirerar Sundsvalls IT-kvinnor

Sundsvalls och Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen – winIT – fortsätter att attrahera. Vid kommande träff den 17 september träffar medlem-marna Magdalena Forsberg som inspirerar på temat ”Att sätta mål”. 130 (!) IT-kvinnor har anmält sig till evenemanget.

Sundsvall, 130916 – Nätverket winIT, Women Inspiration Network IT, som drivs av IT-konsultföretaget Sogeti med målet att få in fler kvinnor i IT-branschen och inspirera dem som finns där att ta mer plats på alla positioner, är idag det största nätverket för IT-kvinnor i Sverige. winIT har sedan starten 2010 lanserats på 14 svenska orter varav en är Sundsvall. Via regelbundna träffar och fortsatta interaktioner på lokala Facebook-sidor mellan varje träff fortsätter nätverket att växa. Bara i Sundsvall har nätverket över 300 medlemmar.

Sogeti driver och är initiativtagare till själva nätverket, men andra företag och organisationer är välkomna att bidra, exempelvis genom att vara värd för winIT-evenemang.

Vid nästa träff som äger rum tisdagen den 17 september klockan 17.15 på Sogetis kontor på Kolvägen 15 inspireras deltagarna av idrotts- och ledarprofilen Magdalena Forsberg. Magdalena lär ut vikten av att sätta upp rätt mål och att verkligen ta reda på vad som krävs för att nå målet. Hon lär också ut hur man kan omvandla sina misslyckanden till mentala verktyg, som i stället för att stjälpa faktiskt hjälper personer att nå sina mål. Magdalena använder flera exempel från idrottsvärlden där man har för vana att jobba med tydliga målbilder. 

– winIT är en stor succé för alla oss som är med. Över 130 IT-kvinnor har anmält sig till detta kommande evenemang. Tillsammans med våra värdföretag ser vi till att hålla nätverket levande. Med engagemang och delaktighet synliggör vi våra duktiga kvinnor, stöttar dem att ta mer plats och delar tankar och idéer kring både hårda tekniska och mer mjuka inspirationsinriktade ämnen, säger Kristina Löfbom Englund, stolt driver för winIT i Sundsvall.

Om Sogeti Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

Kontakt
 • kristina.lofbom-englund
  Kristina Löfbom Englund
  Teamchef
  072-235 61 60
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.