Match and Go
PRESSMEDDELANDE
ADDHER

Ny omgång av Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

De kvinnliga IT-nätverken #addher och DataTjej fortsätter sitt gemensamma mentorskapsinitiativ Match and Go och drar igång en tredje omgång i höst. Målet är att stötta Sveriges IT-intresserade kvinnor att hitta en mentor eller adept. Anmälnings-perioden för Match and Go #3 är nu öppen fram till och med den 18 augusti.

Stockholm 190614 – #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats och drivs av IT-företaget Sogeti, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan IT-intresserade kvinnor eller icke-binära och näringslivet. Tillsammans lade de till mentorskap på sina aktivitetslistor för att bidra till gender balance i IT-branschen och hjälpa Sveriges IT-kvinnor att lyckas och ta plats. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go. Den 2 september startar man upp den tredje omgången av Match and Go.

therese sinter_1.jpg– Vi älskar att matcha kvinnor i eller på väg in i IT-branschen. De berättelser som tidigare deltagare delat med sig av visar att vårt initiativ skapar värde och kanske till och med livslånga relationer mentor och adept emellan. Det känns oerhört viktigt och självklart att fortsätta samarbetet med DataTjej. Vi har gemensamt att vi vill stötta och göra skillnad på ett pragmatiskt sätt. Och det kan vi fortsätta med via Match and Go. Nätverkens medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter, har visat sig kunna ge en perfect match, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

På 17 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 17 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers 5000 medlemmar och DataTjejs 2900 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adepter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. En mentor kan göra allt från att delge sina erfarenheter inom IT-branschen, vara ett bollplank inför svåra karriärval eller dela kunskap kring spännande teknik. En adept kan inspireras, ställa massor med frågor och ge nya perspektiv på intressanta ämnen till sin mentor.

kerstin warn.jpg– En stor andel av våra medlemmar efterfrågar mentorskapsinitiativ och tillsammans med #addher kan vi erbjuda det. Vi är också glada över att kunna koppla samman två starka nätverk till förmån för så många. Vi har hittills matchat närmare 100 par och hoppas förstås på att ännu fler hör talas om och också anmäler sig till omgång #3 med Match and Go, kommenterar Kerstin Wärn, ordförande i DataTjej.

Sabina Johansson har deltagit i Match and Go 1:a omgången som adept, och omgång två som mentor.

sabina johansson.jpg– Match and Go är ett underbart initiativ. Mitt driv och passion i livet är att inspirera andra tech-kvinnor med mina tekniska kunskaper och erfarenheter. Jag älskar teknik eftersom den möjliggöra att brygga broar mellan olika grupper i samhället och världen. Det bästa med att vara adept är att nya dörrar öppnas och att man får så mycket konkreta tips och råd. Att vara mentor är ren balsam för själen. Man ger generöst och får massor tillbaka, berättar Sabina Johansson.

Omgång 3 startar vecka 36
Programmet löper under fem månader (september-januari). Anmälan är öppen fram till den 18 augusti. Under vecka 34-55 matchas deltagarna och Match and Go #3 startar sedan upp vecka 36, den 2/9.

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
https://datatjej.se/mentorskapsprogrammet/

Anmälan Match and Go #3: https://bit.ly/2Wr04yW

* 17 #addher-orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Skåne, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

Om #addher Sverige
#addher (fd winIT) är ett nätverk för IT-kvinnor som drivs av IT-företaget Sogeti med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera våra medlemmar, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. Externt synliggör vi IT-kvinnor genom att använda hashtaggen #addher och på detta sätt göra dem tillgängliga för en större publik. #addher är Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med 5000 medlemmar på 17 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher

Om Datatjej
DataTjej är en ideell förening som bildades 1998. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan kvinnor och icke-binära i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av IT/data-relaterade ämnen, allt från programmering till digitalisering. Vi arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter mellan DataTjejer och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan. Detta gör vi genom att året om anordna medlemsevent och företagsbesök på flertal orter runt om i Sverige. Vi har även en årlig konferens som är vårt största event som gästas av 120 deltagare och ett stort antal företagsrepresentanter. I dagsläget är vi som förening över 2900 medlemmar i Sverige och växer ständigt. Datatjej vann priset för bästa organisation 2018 som delades ut av Womenengineer samt Womentorpriset 2015 med motivationen – Datatjej gör en stor insats för att attrahera fler kvinnor till IT-branschen och där ta ledande positioner. Mer information finns på http://datatjej.se

KONTAKT
  • Therese Sinter
    Therese Sinter
    Nationell #addher-driver
    070-361 46 21

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Övriga kontaktpersoner

Kerstin Wärn
Ordförande DataTjej
Tel: 070-811 22 15
E-post: ordforande@datatjej.se

Sabina Johansson
Nuvarande mentor/fd adept, Match and Go
Tel: 076-051 66 68
E-post: naringsliv@datatjej.se