PR Skovde kommun
PRESSMEDDELANDE
DIGITAL EXPERIENCES

Skövde kommuns uppgraderade intranät levererat av Sogeti

IT-konsultföretaget Sogeti Sverige AB har uppgraderat, migrerat och vidareutvecklat Skövde kommuns intranät för de drygt 4500 medarbetarna. Intranätet är uppgraderat till den populära plattformen Microsoft SharePoint 2013.

150818, Skövde/Jönköping – Medarbetarna inom Skövde kommun har fått en uppgraderad version av sitt intranät. Kommunens mål är att intranätet ska vara ett effektivt arbetsverktyg, en portal till medarbetarnas digitala arbete. Intranätet underlättar för medarbetarna att dela och sprida information, att snabbt hitta det man söker och här finns ytor för att förenkla samarbeten.

Tillgänglighet är också en viktig aspekt och har lett till att man även fokuserat på åtkomst för alla anställda, oavsett om man arbetar på eller utanför kontoret. För att underlätta för medarbetare som inte har tillgång till dator så ofta, har det nya intranätet byggts med responsiv design, vilket innebär att informationen anpassar sig till olika mobila enheter såsom plattor och smarta telefoner.

– ”Vi ser bara fördelar med att underlätta kommunikationen för våra medarbetare. Det gör oss mer effektiva, vilket i slutändan också kommer våra medborgare till godo, säger Christina Herthnek, kommunikationschef på Skövde kommun”.

– Vi ser mycket fram emot att fortsätta det goda samarbetet vi har med Skövde kommun och att tillsammans vidareutveckla intranätet att i ännu större utsträckning bli det effektiva och lättillgängliga arbetsverktyg och den interaktiva samarbetsplattform som de anställda förväntar sig, säger Carl-Fredrik Laurén, kundansvarig på Sogeti.

Digitala kanaler av alla slag, både interna och externa är ett av Sogetis starkaste expert- och satsningsområden både lokalt, nationellt och globalt. Det nya intranätet för Skövde kommun har tagits fram av experter på Sogeti i Skövde och Jönköping och är baserat på Microsoft-plattformen SharePoint 2013, inom vilken Sogeti har särskilt många referenser.

 

För mer information kontakta:

Christina Herthnek, kommunikationschef, Skövde kommun
Tel: 0500-49 81 19
E-post: christina.herthnek@skovde.se

Carl-Fredrik Laurén, kundansvarig, Sogeti
Tel: 076-846 14 12
E-post: carl-fredrik.lauren@sogeti.se  

Therese Sinter, global kommunikationsdirektör, Sogeti
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.com  


Om Sogeti Sverige AB

Sogeti Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings-, integrations- och migeringsprojekt, testning, cyber security-tjänster, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. 

KONTAKT
  • Therese Sinter - Nordisk, SVE
    Therese Sinter
    Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
    +46 70 361 46 21

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.