PR Rekrytering 2018
PRESSMEDDELANDE
JOBB

Rekryteringsboom på Sogeti: 330 nya medarbetare rekryteras

Sogeti, ett av Sveriges största och mest framgångsrika IT- & Engineering-företag fortsätter att växa. Under 2018 ska man rekrytera fler än någonsin tidigare, då 330 nya medarbetare, varav en stor andel kvinnor, ska anställas. Rekryteringssatsningen berör Sogetis samtliga 21 kontor i Sverige.

Stockholm, 180619 – Sogeti Sverige AB (Sogeti) har sedan lanseringen i Sverige 2003 bedrivit en framgångsrik och växande verksamhet och är idag en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och Engineering med 1150 medarbetare på 21 svenska orter*. Tillgången på kompetenta nya medarbetare har varit god. Under 2017 anställdes 282 nya medarbetare och efterfrågan på Sogetis tjänster och expertis växte ytterligare. I år ska Sogeti anställa 330 nya medarbetare – den högsta rekryteringsambitionen hittills i företagets historia.

– För att tillgodose våra kunders behov behöver vi växa, och det över hela landet. Vi är sedan många år ett lönsamt och tryggt företag som samtidigt kan erbjuda spännande uppdrag och en karriär i framkant på tekniken och möjligheten att jobba med många av branschens vassaste experter. Vi tror och hoppas därför på ett fortsatt starkt inflöde till oss med många nya ansökningar, säger vd Sergio de Brito.

Omfattande behov
Högst upp på önskelistan just nu finns experter inom företaget sex satsningsområden; Digital Customer Experience, Analytics & Cognitive, Digital Assurance & Testing, Cybersecurity, Cloud och Digital Manufacturing samt specialister inom Java och Microsofts plattformar.

– Sommaren är en tid då många tar sig tid att fundera på sin karriär. Vi rekryterar över hela landet och har hittills i år anställt 182 nya medarbetare. Allra störst rekryteringsbehov har vi i Stockholm där vi hittills anställt 60 nya medarbetare, men behöver minst 40 till, berättar HR-direktör Pernilla Wranéus.

Framgångsrecept
För att lyckas med att rekrytera hundratals nya medarbetare behöver man stå ut bland konkurrenterna och både attrahera branschens nya förmågor och de med flera års erfarenhet. De rankinglistor för attraktiva arbetsgivare som Sogeti lyckats placera sig på är ett kvitto, men styrkan finns också i företaget som sådant, menar HR-direktör Pernilla Wranéus:

–  Många trivs hos oss för är att vi är ett stort företag med det lilla företagets DNA där man kan göra karriär inom många olika områden. Storleken ger oss muskler och värdefullt strukturkapital både lokalt, nationellt och globalt. Vårt DNA genomsyras, vår storlek till trots, av entreprenörskap och enkelhet vilket gör oss snabba, flexibla och innovativa. Denna, vill jag påstå, unika kombination attraherar många till oss. Och det faktum att vi har så många otroligt duktiga medarbetare som man gärna vill jobba med.

Vill ha ännu fler kvinnor
Som ett företag i en traditionellt mansdominerad bransch har Sogeti sedan många år arbetat hårt för att få fler kvinnor, som tar plats i alla roller och positioner i IT-branschen. Sedan 2010 driver man exempelvis #addher, Sveriges största externa nätverk för kvinnor i IT-branschen. Idag är 29 procent av de 1150 medarbetarna kvinnor och på chefsnivå är motsvarande siffra 39 procent.

– Vi i IT-branschen har allihop ett extra stort gender balance-ansvar. De företag som lyckas knäcka jämställdhetsfrågan kommer inte minst att nå en ovärderlig kompetenspool. Enligt mig är det här den mest spännande branschen i världen. Jag drömmer om att ännu fler kvinnor inser att vår bransch är full av spännande karriärer som väntar på dem, avslutar vd Sergio de Brito.

*21 orter: Borlänge, Borås, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Nyköping, Sandviken, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik.

 

Läs mer om Sogetis rekryteringsbehov: www.sogeti.se/jobb
Läs mer om ”Livet på Sogeti”, våra konsulter berättar: www.sogeti.se/sogetilivet
Läs mer om #addher: www.sogeti.se/addher 

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT och Engineering. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 26 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. 

 

todo todo
KONTAKTPERSONER
 • Sergio de Brito
  Sergio de Brito
  Vd Sogeti Sverige AB
  08-53 68 20 78
 • Sofia Jarl-Adolfsson
  Sofia Jarl-Adolfsson
  HR, Sogeti Sverige
  070-539 17 42
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Skandinavien
  +46 70 361 46 21
Foton

Ladda ner högupplösta foton på Sergio de Brito och Pernilla Wranéus nedan:

Foto 1 Sergio de Brito
Foto 2 Sergio de Brito
Foto Pernilla Wranéus