Karriärföretag 2018
PRESSMEDDELANDE
JOBB

Sogeti utsett till Karriärföretag 2018

Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare som bedriver det bästa och mest kvalitativa Employer Branding-arbetet i Sverige. Karriärföretag-emblemet är ett signum och en svensk kvalitetsstämpel för ett professionellt utfört arbete. Sogeti återfinns även i år på listan över Sveriges topp 100 Karriärföretag.

Stockholm 171115 – Karriärföretagen utses årligen och har utsetts i 8 år sedan 2011. Syftet med Karriärföretagen är att utmärka de företag eller organisationer som bedriver ett gediget och professionellt arbete med Employer Branding.

Samtliga företag och organisationer i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Dock krävs det initialt att man klarar grundkriterierna. För att slutligen få Karriärföretag-emblemet måste de som kvalificerar sig även genomgå samtliga steg i Karriärföretagens urvalsprocess. Urvalsprocessen* syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt Employer Branding-arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Juryns motivering
Juryns motivering till att Sogeti Sverige AB blivit ett Karriärföretag 2018 är följande:

”Med en öppenhet, förtroende och respekt för individen och sina medarbetare arbetar Sogeti Sverige med employer branding. Genom att samarbeta och utvecklas i nätverk med ett deltagande och ansvarstagande för medarbetarnas utvecklingsmöjligheter utses härmed Sogeti Sverige AB till ett av Sveriges Karriärföretag 2018.”

– Det här är tredje året i rad som vi finns med på topplistan ”Karriärföretagen” vilket vi är jättestolta över! Nyligen listades vi också åter igen i Universums båda rankingar ”Sveriges Bästa Arbetsgivare” och ”Karriärbarometern”, säger Pernilla Wranéus, HR-direktör på Sogeti Sverige.

Söker många nya medarbetare
Under 2018 kommer Sogeti att ha fortsatt högtryck på rekryteringssidan.

– Tack vare våra framgångsrika samarbeten med våra kunder ska vi framåt anställa fler än någonsin tidigare. Målet för 2018 är 350 nya medarbetare runt om på våra 21 orter i Sverige. Vi ser fram emot många nya ansökningar från dem som vill jobba spännande lösningar i teknikens absoluta framkant på ett företag som är en erkänt välrenommerad arbetsgivare, avslutar Pernilla Wranéus.

Intervjuer med Sogetianställda: www.sogeti.se/sogetilivet  
Aktuella jobberbjudanden på Sogeti: www.sogeti.se/jobb 


Om Sogeti 
Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT och Engineering. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 25 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

*Om Urvalsprocess Karriärföretag 2018
1. Grundkriterier
Samtliga företag och organisationer är med i urvalet kring Karriärföretagen 2018. Cirka 800 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner har valts ut baserat på grundkriterierna och dessa har möjlighet att utses till ett Karriärföretag 2018. Grundkriterierna för att kunna bli ett Karriärföretag är följande*:

 • Minst. 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning
 • Personalchef finns i organisationen
 • Rekryterande organisationer

*Det kan finnas enstaka företag eller organisationer som utmärker sig extraordinärt och som går vidare trots att de inte klarar samtliga ovanstående kriterier.

2. Expertpanel granskar
Samtliga 800 företag och organisationer granskas av Karriärföretagens Expertpanel bestående av specialister inom HR, Webb, Karriärrådgivning, Social Media och Marknadsföring.
Expertpanelen betygsätter:

 • Organisationens karriärsidor
 • Kvaliteten på Social / Digital Media inom Employer Branding
 • Fokus på arbetsmarknadsdagar och andra talangforum
 • Attraktivitet som arbetsgivare i relevanta mätningar

De 200 arbetsgivare som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg – juryn.

3. Juryn beslutar vilka 100 arbetsgivare som blir Karriärföretag
Karriärföretagens jury består av:

Charlotte Hågård, en av Sveriges mest ansedda talang- och karriärexperter
Anna Dyhre, en av Sveriges mest anlitade talare och expert inom Employer Branding
Boris Nordenström, serieentreprenör och grundare av företag såsom Jobline med flera
Torgny Johnsson, prisbelönt och högt rankad personalchef, Infranord

En lista över samtliga Karriärföretag 2018 finns här:
https://karriarforetagen.se/karriarforetag-2018/

KONTAKTPERSONER
 • Sofia Jarl-Adolfsson
  Sofia Jarl-Adolfsson
  HR, Sogeti Sverige
  070-539 17 42
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.