match and go
PRESSMEDDELANDE
ADDHER

Start idag för registrering till Match and Go – Sveriges största mentorskapsinitiativ för IT-kvinnor

Match and Go, ett gemensamt mentorskapsinitiativ av de kvinnliga nätverken #addher och DataTjej, drar igång i höst. Från och med idag och två veckor framåt kan IT-intresserade kvinnor registrera sig med målet att hitta en mentor eller adept.

Stockholm 180813 – #addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats och drivs av Sogeti, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. #addher arbetar också hårt för att synliggöra branschens fantastiska kvinnor eftersom förebilder är otroligt viktigt för dem som funderar på att jobba i IT-branschen, men också för att stanna i den. Med det nya initiativet Match and Go har man teamat upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverk-andet mellan kvinnor, icke-binära och näringslivet, och lägger till mentorskap på sin aktivitetslista för att främja gender balance.

                                            

– Redan i början av sommaren gavs möjligheten att göra en intresseanmälan som var mycket populär. Idag öppnar den regelrätta registreringen, som håller öppet de närmaste två veckorna, fram till den 26 augusti. Under vecka 35 och 36 matchas sedan de som registrerat sig och vi hoppas förstås kunna matcha så många som möjligt, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.
 

På 16 orter
Match and Go vänder sig till de båda nätverkens medlemmar och är aktivt på samtliga 16 orter* där #addher har lokala nätverk. Ansatsen är enkel. Match and Go kan tack vare #addhers 4600 medlemmar och DataTjejs 2100 medlemmar nå ut brett till kvinnor på väg in i eller redan verksamma i IT-branschen. Match and Go matchar mentorer och adapter och förser deltagarna med en handbok med tips, råd och konkreta aktiviteter för mentorskapet. Programmet löper under fem månader (september-januari).

– Vi gillar samarbete och konkreta initiativ. Många av våra medlemmar har efterfrågat något typ av mentorskapsinitiativ och vi är glada att tillsammans med #addher kunna erbjuda det. Vi hoppas att vårt initiativ slår väl ut så att vi kan fortsätta att matcha Sveriges IT-intresserade kvinnor, kommenterar Patricia Ilin, ordförande för DataTjej.

Länk till registrering: http://bit.ly/anmalanmatchandgo

Mer information om Match and Go finns också på de båda nätverkens webbsajter:
www.sogeti.se/matchandgo
www.datatjej.se/mentorskapsprogram

För frågor maila matchandgo@datatjej.se

* 16 #addher-orter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Skåne (Helsingborg/Malmö), Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik

 

Om #addher Sverige
#addher (fd winIT) är ett nätverk för IT-kvinnor som drivs av Sogeti med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen genom att göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera våra medlemmar, och bidra med värdefull kompetens, användbara nätverksmöjligheter och kraftfulla verktyg. Externt synliggör vi IT-kvinnor genom att använda hashtaggen #addher och på detta sätt göra dem tillgängliga för en större publik. #addher är Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med 4600 medlemmar på 16 orter. För mer information besök: www.sogeti.se/addher

Om Datatjej
DataTjej är en ideell förening som bildades 1998. Målet med föreningen är att skapa ett nätverk mellan kvinnor och icke-binära i alla åldrar som pluggar, jobbar eller är intresserade av IT/data-relaterade ämnen, allt från programmering till digitalisering. Vi arbetar för att uppmuntra och underlätta kontakter mellan DataTjejer och näringsliv, samt att öka gemenskapen DataTjejer emellan. Detta gör vi genom att året om anordna events som case-tävlingar och företagsbesök på flertal orter runt om i Sverige. Vi har även en årlig konferens som är vårt största event som gästas av 120 deltagare och ett stort antal företagsrepresentanter. I dagsläget är vi som förening över 2100 medlemmar i Sverige och växer ständigt. Mer information finns på http://datatjej.se

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa konsulttjänster inom IT och Engineering. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, test- och kvalitetssäkring, Cyber Security, Cloud, systemförvaltning, samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 26 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se

KONTAKT
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

 • Patricia Ilin
  Patricia Ilin
  Ordförande, DataTjej
  073-767 15 18
Logo och foton

Logotyp för Match and Go samt högupplösta bilder på Therese Sinter och Patricia Ilin finns att ladda ner här nedanför:

Logotyp Match and Go
Foto Therese Sinter
Foto Patricia Ilin

Nyfiken på DataTjej?