blommer
PRESSMEDDELANDE
DNA

Womentorpriset 2013 gick till Therese Sinter

Therese Sinter, kommunikations- och marknadschef Sogeti Norden och global kommunikationsdirektör för Sogeti-gruppen, utsågs på onsdagkvällen i samband med Womentordagen, till vinnare av Womentorpriset 2013.

Stockholm, 131121 – Womentorpriset har nu deltats ut för andra året i rad av IT&Telekomföretagen inom Almega i samarbete med Computer Sweden. Priset går till den individ/det företag/den organisation som arbetar för och tydligt bidragit till ökat fokus på att få fler kvinnor på ledande positioner. Allt i syfte att skapa en hållbar konkurrenskraft inom IT-branschen.

Therese Sinter, Sogeti, som individ, var tillsammans med HP Sverige AB som bolag och Bodil Sonesson, Vice President Global Sales Axis Communications, som individ, en av de tre slutkandidaterna till Womentorpriset 2013.

Womentorpriset 2013 gick till Therese Sinter med motiveringen:

Therese Sinter, informations- och marknadschef Sogeti Norden samt Group Corporate Communication Director, är en driven och erfaren kvinnlig ledare som med stort engagemang och energi arbetar för att öka konkurrenskraften i IT-branschen genom att utveckla fler kvinnor i ledarrollen.

 • Therese har genom att etablera WinIT-nätverket visat på: ett personligt engagemang för att synliggöra kvinnor och inspirera dem att ta plats och driva affärer i branschen
 • Ett gott eget ledarskap när det gäller att agera som förebild
 • En drivande förmåga att stärka Sogeti som varumärke genom arbetet med att systematiskt och strukturerat driva affärer som kopplar ihop företaget, partners och kunder i ett landsomfattande nätverk för kvinnor

– Jag är oerhört stolt över att vara årets Womentorpristagare eftersom jag brinner för att få kvinnor att mer ta plats, på alla roller inom Sogeti och i IT-branschen generellt. Jag är glad över att jobba på ett företag som konsekvent och pragmatiskt arbetat med dessa frågor och som möjliggjort konkreta initiativ som winIT*, Sveriges idag största nätverk för kvinnor i IT-branschen, säger Therese Sinter, Sogeti, vinnare av Womentorpriset 2013.

Juryn för Womentorpriset bestod av: Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen, Jörgen Lindqvist, chefredaktör Computer Sweden, Eva Halvarsson, VD Andra AP-fonden och Jonas Stier, professor Sociologi, Mälardalens Högskola.

Om Sogeti Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår hel-täckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

Om Womentor IT&Telekomföretagen inom Almega driver  ledarutvecklings- och mentorprogrammet Womentor med syfte att ge IT-branschen ökad konkurrenskraft genom att ta tillvara kvinnors kompetens som fortsatta framtida ledare.  Sedan 2006 har över 50 bolag utvecklat drygt 300 ledare som adepter och mentorer i programmet. Mer information om Womentor och priset finns på www.womentor.se.

Kontakt
 • Therese Sinter - Nordisk, SVE
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti Norden
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.