Vanessa Rabal
OM OSS
JOBB

"Jag skapar tillgängliga användarupplevelser. Idag."

Vanessa hittar du hos oss på kontoret i Malmö. Med sin gedigna bakgrund inom design, älskar hon att skapa digitala tjänster som i sin tur, skapar tillgänglighet för alla människor i vårt samhälle. Vad hon tycker är den viktigaste drivfaktorn? Ja, det och ännu mer får du veta här.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Vetgirig, ansvarstagande och ambitiös.

Berätta lite om din bakgrund: 
Att formge har intresserat mig så länge som jag kan minnas. När det var dags att välja yrkesinriktning i skolan började jag på programmet Produktionsledning/Media på Malmö Universitet, vilket i sin tur, ledde mig till Beckmans i Stockholm där jag studerade grafisk design (kvällskurs). Där och då hade jag en tanke på att fortsätta på Beckmans, men Hyper Island tilltalade mig mer, så jag sökte dit och kom in. Där blev det två väldigt utforskande år, med gruppdynamik på agendan varvat med digital media/interaktiv AD. Törsten efter mer kunskap hade inte stillats utan jag sökte till Danmarks arkitekt och designskola (KADK), kom in och läste min Bachelor inom design och visuell kommunikation där. Tidigare har jag jobbat som konsult på Inuse (Afry digital) med uppdrag inom medicin-teknik och för Region Skåne med flera. Nu äntligen har jag landat på Sogeti och fortsätter i mitt uppdrag hos en region.

Min karriär på Sogeti:
En av anledningarna till att jag sökte mig hit var utvecklingsmöjligheterna, jag nosar på ledarskapsutbildningar för att få bredare perspektiv och tydligt strategifokus. Sedan två år sitter jag i ett och samma uppdrag hos en region, men i framtiden kanske tar jag roller som produktägare eller Service-designer eller varför inte båda. Att det finns många möjligheter att utvecklas är en viktigt drivfaktor.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att utforma digitala tjänster så att alla människor i vårt samhälle kan förstå och ta till sig informationen på bästa sätt. Förenkla människors vardag och lyssna på deras behov, det ger mig ramar att jobba vidare med i min design. Beteenden i olika situationer och sammanhang. Lär mig mer om människan. Att det alltid finns behov av att förstå, det är en källa till kunskap.

Hur delar du med dig av din expertis?
Olika beroende på sammanhang. I mitt konsultuppdrag via undersökningar, användarinsikter, behov till färdiga prototyper som jag delar med teamet produktägare och behovsägare. Med andra ”ux:are” via designkritik (en arbetmetod för design) och veckovisa samtal. I framtiden kanske som inspiratör.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Trevlig frukost med kollegor, möten med människor som ger mig nya insikter perspektiv och möjligheten att förvalta detta vidare.

Hur är en typisk sogetiare?
Sogeti är en arbetsplats fylld av sogetiare med olika bakgrunder och mycket kompetens som förenas inom våra olika områden. Det är högt i tak och välkomnande.

Varför jobbar du på Sogeti?
Möjligheterna att utvecklas som person och inom mitt yrke. Och för att det finns så många trevliga kollegor. Lyhörda ledare och bra värdegrunder.

KONTAKT
  • Vanessa Rabal
    Vanessa Rabal
    UX/UI designer, Malmö

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Vanessa Rabal              
Titel: UX/UI designer
Född: 1983
Bor: Malmö
Familj: Mamma, bror med familj och min dotter Oda
Fritidsintressen: Keramik, formgivning och spel