surfar på ipad
REFERENSER
APPAR

Prevents nya app förenklar processen

Genom att digitalisera produkterna och på sikt även utveckla helt nya tjänster ville Prevent modernisera sin verksamhet. Första steget blev att med Sogetis hjälp utveckla en app för checklistor. En lösning som inte bara förenklar det ideella arbetet, utan också underlättar för uppföljning, rapportering och säkerhetskopiering.

Lösning

Checklistan "Bemanning och uthyrning" är ett stöd för företag som hyr ut personal och riktar sig till den kundansvarige. Checklistan innehåller frågor som behöver ställas för att bemanningsföretaget ska kunna riskbedöma arbetsmiljön hos kundföretaget och därigenom uppfylla ansvaret för sin personal. Traditionellt har denna checklista funnits att tillgå i PDF-format för utskrift.

Appen "Checklistor om arbetsmiljö" har tagits fram med PDF-checklistan som utgångspunkt men har möjliggjort ett modernt, smidigt och flexibelt arbetssätt med flera värdefulla funktioner som underlättar skyddsrondsarbetet och uppföljningen väsentligt.

Exempel på funktioner som tillhandahålls:

 • Enkelt att anpassa checklistan genom att ta bort frågor som inte passar den aktuella arbetsplatsen.
 • Lätt att jämföra den ifyllda checklistan med föregående skyddsrond från samma arbetsplats. Som användare blir man påmind om det finns tidigare anmärkningar.
 • Enkelt att använda mobilens funktioner såsom exempelvis kameran för att tydliggöra kommentarer.
 • Resultatet kan mejlas som rapporter till dig själv och andra berörda. Såväl fullständig rapport som uppföljningsrapport kan genereras.
 • Resultatet av skyddsronderna kan säkerhetskopieras till molnet.

Resultat

Den nya appen för checklistor har tagits emot mycket positivt och antalet nedladdningar de första veckorna överträffade Prevents uppsatta mål. Användarna har fått ett effektivt verktyg som underlättar arbetet med skyddsronder och som bidrar till att användet av checklistor, och därmed utförandet av skyddsronder, ökar.

Teknik

Appen är utvecklad för iPhone och Android.

Kontakt
 • Johan Lindh
  Johan Lindh
  Head of Sustainability, Sverige
  070-23 01 718

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Prevent

Prevent är en ideell organisation som ägs av fack och arbetsgivare tillsammans. De informerar om hur man genom ett hälsofrämjande arbetsmiljöarbete kan skapa säkra och framgångsrika företag.