Atlas Copco
REFERENSER
DIGITAL MANUFACTURING

Konsten att borra i berg utan att slita på riggen

Med hjälp av Rig Control System (RCS) kan Atlas Copcos bergborriggar borra i berg utan att slita alltför mycket på utrustningen. Sogeti testar programkoden i flera steg och har varit drivande i införandet av test som ett naturligt arbetsmoment i mjukvaruteamen på Atlas Copco.

Bakgrund

Atlas Copco tillverkar bland annat borriggar. De allra flesta bergborriggar som säljs idag är utrustade med Rig Control System (RCS) för optimering av borrprocessen. Systemet känner av bergförhållandena och justerar matningskraften efter berget, allt för att få en jämn och följsam borrning och mindre slitage på rigg och borrsträng.

Lösning

Test av utvecklad programkod för styrsystemet RCS sker i flera steg, varje utvecklare kan testa mjukvaran lokalt i utvecklingsmiljön och även i ett testlabb som har hårdvara som används i maskinerna. Oftast genomförs testerna av testkonsulten som startar och genomför testet, dokumenterar eventuella buggar och andra observationer och återkopplar till ansvarig utvecklare.
Testkonsulten genomför också tester ute på maskiner i fält för att kunna genomföra mer omfattande test av RCS.

Resultat

Sogeti har varit drivande i att införa test som ett naturligt arbetsmoment i mjukvaruteamen på Atlas Copco. Testmetodiken har använts med ursprung i TMAP och TPI i form av testverktyg och testprotokoll.

Teknik

 • Testprotokoll  (testfall)
 • Modellbaserad test och utforskande test

Images: Atlas Copco

Kontakt
 • Patrik Ström
  Patrik Ström
  Kundansvarig säljare, Sogeti Örebro
  070-202 44 56

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Atlas Copco

Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.
 


Digital Engineering & Manufacturing