Arbetsförmedlingen
REFERENSER
APPAR

Hitta drömjobbet med Af:s app direkt i mobilen

Nu blir det enklare att söka jobb. Arbetsförmedlingens e-tjänst Platsbanken kan med Sogetis hjälp laddas ner som app till både Iphone och Android. Det innebär att de jobbsökande kan hitta drömjobbet direkt i mobilen, oavsett om det finns i Sverige eller utomlands.

Bakgrund

Arbetsförmedlingen önskade att utveckla en applikation för att tillgängligöra e-tjänsten Platsbanken för mobila användare för att ytterligare förenkla och förbättra deras möjligheter att hitta jobb. I Platsbanken finns tusentals jobb från arbetsgivare både i Sverige och utomlands. Arbetsförmedlingen valde Sogeti som leverantör av de mobila applikationerna för iPhone och Android.

Lösning

Platsbanken finns som app till iOS (iPhone) och för Android. Appen använder sig av en verksamhetsspecifik webbtjänst med platsannonser och arbetsförmedlingar samt ett antal publika webbtjänster för översättning (Microsoft Translator), delning (Twitter, Facebook och LinkedIn) och användarstatistik (Google Analytics).

Resultat

Med de nya apparna har jobbsökandet blivit enklare för användaren.

I grunden handlar det om att göra annonserna på Sveriges största jobbsajt Platsbanken ännu mer tillgängliga vilket kan bidra till ökad rörlighet såväl yrkesmässigt som geografiskt. För Arbetsförmedlingen har det dessutom varit mycket viktigt att annonserna ska finnas på fler språk än svenska, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist.

Appen är mycket nedladdad i App Store och har varit etta i kategorin Business och på plats fyra totalt. Den finns också att ladda ned på Android Market.

todo todo
KONTAKTPERSON
  • Andreas Sjöström
    Andreas Sjöström
    Vice President Digital/ Chief Innovation Officer
    +46 70 609 85 13