SITA
REFERENSER
APPAR

Appen som visar hur man återvinner - och varför

Nu behöver SITA:s kunder inte undra längre. Med den nya mobil-appen "Källsortera" får de veta hur de ska sortera sitt avfall rätt, varför det bör återvinnas, samt var närmaste återvinningsstation ligger.

Bakgrund

SITA får många frågor om sopsortering och arbetar mycket med information kring detta. Företaget ville utvärdera sätt att nå kunder och privatpersoner via nya kanaler. Det beslutades därför att ta fram en mobil app för smarta telefoner som hjälper användaren att sortera sitt avfall rätt, visar miljönyttan med återvinning samt visar vägen till närmaste återvinningsstation.

Lösning

Tillsammans med Sogeti tog man fram den nya appen ”Källsortera”, en smidig lösning som hjälper företag och privatpersoner att återvinna på rätt sätt. Användaren väljer först målgrupp (till exempel privat, bygg och kontor) och matar sedan in vad man vill källsortera. Appen informerar om hur produkten ska sorteras, hur återvinningsprocessen ser ut, samt miljönyttan med återvinning. Appen visar också vägen till närmsta avfallsstation eller återvinningscentral. Den innehåller dessutom vägbeskrivning och kontaktuppgifter till alla SITA:s kontor.

Allt innehåll i appen underhålls i SITA:s CMS verktyg (EPiServer). Sogeti har implementerat ett tjänstelager ovanför webbplattformen EPiServer som exponerar informationen till appen i rätt format.

Resultat

Appen har mottagits väl av både SITA:s kunder, partners och anställda. Den visar att SITA är ett företag som ligger i framkant och ständigt försöker utveckla sig i takt med att ny teknik skapar nya möjligheter. I september 2013 blev appen dessutom nominerad i IDG:s årliga tävling ”Årets hållbara projekt”. Appen kan laddas ner på AppStore (iOS) eller på Google Play (Android).

Teknik:

  • Android och iOS
  • Web content management – EPiServer CMS 7

KONTAKTPERSON
  • Andreas Sjöström
    Andreas Sjöström
    Vice President Digital/ Chief Innovation Officer
    +46 70 609 85 13
Om SITA

SITA är ett av landets ledande företag inom återvinning och avfallshantering. Tillsammans med koncernens övriga 40 varumärken i 70 länder verkar de sedan i mars 2015 under varumärket SUEZ.