Hälsa 2020 - Västerbottens Läns Landsting
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Målet: Här bor världens friskaste befolkning 2020

Västerbottens Läns Landsting har ett mål. År 2020 ska de ha världens friskaste befolkning. Till sin hjälp har de Hälsa2020, en webbportal full av inspirerande tips och chattfunktioner.

Bakgrund

Västerbottens Läns Landsting har en vision och siktar högt. Med initiativet Hälsa 2020 ska Västerbotten få världens friskaste befolkning. I samarbete med Sogeti har därför Västerbottens Läns Landsting tagit fram webbportalen Hälsa2020 som är ett av medlen för att nå sin målsättning, att Västerbotten ska ha världens friskaste befolkning år 2020.

Lösning

Sogeti och Västerbottens Läns Landsting har tagit fram webbportalen Hälsa2020, byggd på Content Studio.

Resultat:

Webbportalen Hälsa 2020 ska ge medborgarna inspiration och kunskap till en bättre hälsa. Portalen innehåller därför alltifrån hälso- och friskvårdtips och matrecept till stegräknare och blogg- och chatt-funktioner. Allt för att kommunicera, inspirera och informera västerbottningarna i hälsofrågor.

– Vad jag vet är vi det enda landsting som har en interaktiv webbplats för kommunikation med våra medborgare i dessa frågor, säger Ann Katrin Högdahl, informatör på Västerbottens Läns Landsting.

Teknik:

Microsoft .Net – Content Studio.

Besök sajten på www.halsa2020.se

  • Andreas Sjöström
    Andreas Sjöström
    Vice President Digital/ Chief Innovation Officer
    +46 70 609 85 13
Om VLL

Landstingets verksamheter består av många delar som tillsammans blir en helhet. Stor betydelse har sjukhusen i Lycksele, Skellefteå och Umeå.