Eskilstuna kommun
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Nya Eskilstuna.se - webben där allt händer

Kartan, evenemangsguiden och kalendern är alla exempel på innovativa funktioner som eskilstuna.se numera erbjuder. Med hjälp av Sogeti har kommunen moderniserat sin webbplats i syfte att förbättra sin externa kommunikation.

Lösning

Eskilstuna kommuns nya webbplats har fokuserat på att tillgodose förvaltningarnas behov och på att utöka servicen till boende och besökare i kommunen. Den nya webbplatsen erbjuder många förbättringar jämfört med den tidigare versionen. Bland annat har det blivit enklare att hitta på sajten med en ny struktur och en mer avancerad sökmotor. Bättre kontaktinformation erbjuds och fler möjligheter att föra dialog och ha synpunkter har införts inklusive direkta kopplingar till sociala media.

Resultat

Bland de innovativa funktionerna på Eskilstuna kommuns webbplats finns bland annat kartan, evenemangsguiden och kalendern.

En kommun har enormt många geografiska punkter som är intressanta för medborgare och besökare. Med den nya kartfunktionen, som för redaktörerna inte kräver någon programmering när nya punkter ska läggas upp på webbplatsen, visar kommunen upp sin information som punkter på en karta. Detta är intressant för att visa exempelvis placering av förskolor, grundskolor, gymnasier och parkeringsplatser. När besökaren klickar på en ikon i kartan kommer en ruta upp som hämtar länk till sidan, bild, adress och telefonnummer.

Webbplatsen är utvecklad med EPiServer CMS 6 och med hjälp av tredjepartsmodulen Interactive scene är det enkelt för redaktörerna att skapa kampanjytor, exempelvis för evenemang. Den nya evenemangsguiden på eskilstuna.se skiljer sig från andra evenemangsguide då den gör det enklare att hitta evenemang, särskilt de som äger rum under en lång tidsperiod. Medborgarna kan dessutom själva registrera evenemang via denna wizard. Denna funktion underlättar mycket för kultur- och fritidsförvaltningen som avlastas i sitt uppdateringsarbete. Att medborgarna själva kan göra reklam för sina evenemang gör i slutändan Eskilstuna till en mer levande och intressant stad.

Kalendrar på webben är i sin tur sällan överskådliga. Med Eskilstuna kommuns nya webbkalender får besökaren en bra översikt och ser enkelt vad som händer per vecka i stället för per månad vilket är det vanligaste sättet att synliggöra evenemang online.

– Det är på nya eskilstuna.se som det händer, det är här aktuella kommunala frågor lyfts upp och det är en av våra kanaler där man som eskilstunabo kan vara med och påverka. Vi är stolta över att kunna lansera en webbplats som bättre lever upp till modernare krav för eskilstunaborna och andra som vill hänga med och vara en del i Eskilstunas utveckling, säger Lena Sjöberg kommunstrateg med ansvar för kommunikation.

Teknik:

 • EPiServer CMS 6
 • Interactive scene

KONTAKTPERSON
 • Andreas Eriksson Rangevik
  Andreas Eriksson Rangevik
  National Cloud Sales Executive
  070-311 86 22

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun ligger i Södermanlands län i Södermanland. Centralort är Eskilstuna. Kolla in eskilstuna.se!