Riksidrottsförbundet
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Riksidrottsförbundets nya webb - en vinst för alla

Med IdrottOnline kan Riksidrottsförbundet erbjuda alla idrottsföreningar en komplett och driftsäker webbsidelösning som täcker alla behov, från administration och kommunikation till möjligheten att profilera sig. Bakom lösningen står Sogeti tillsammans med RF.

Bakgrund

IdrottOnline Klubb och IdrottOnline Förbund är en webbsideslösning byggd på EPiServer. Systemet ger idrottsföreningar och idrottsförbund möjlighet att kommunicera med sina medlemmar och få en komplett webbplats baserad på EPiServer helt gratis.

Tidigare hette motsvarande system Klubben Online och N3Admin, system som var byggda med föråldrad teknik och skapat i olika arkitekturer och som inte gick att vidareutveckla eller förbättra längre. Dessutom hade de gamla systemen stora driftproblem. Syftet var att erbjuda idrotten ett mer driftsäkert verktyg som bygger på ny teknik anpassad för idrotten.

Lösning

Sogeti fick tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) uppdraget att utveckla IdrottOnline Klubb och Förbund, ett projekt som pågått sedan våren 2006. IdrottOnline baseras på webbpubliceringssystemet EPiServer och erbjuder föreningen administration, kommunikation och information både mellan föreningens medlemmar och mellan förening och förbund. Via IdrottOnline kommer föreningarna även att kunna hantera bland annat hela LOK-stödsredovisningen (Lokalt Aktivitetsstöd) och administration kring olika bidrag för idrottsföreningar och förbund. Systemet har även en bildarkivsfunktion som baseras på EPiServer-modulen ImageVault.

Resultat

Riksidrottsförbundet kan nu erbjuda alla idrottsföreningar en komplett och driftsäker webbsideslösning som täcker alla behov, från administration och kommunikation till möjlighet att profilera sig.

– IdrottOnline är bästa verktyget för föreningar och förbund, både vad gäller internt och extern kommunikation. En helhetslösning helt anpassad för idrotten, berättar Robert Larsson, IT-ansvarig på RF och projektansvarig för IdrottOnline. Systemet kommer att vidareutvecklas kontinuerligt med nya funktioner och även uppgraderas till EPiServer CMS 5.

– Redan har uppåt 5000 föreningar anslutit sig sedan första releasen sommaren 2007. Hösten 2009 blir det obligatoriskt att söka LOK-stöd digitalt och då är IdrottOnline ett utmärkt verktyg. Så dags bör det vara över 10 000 föreningar som är anslutna, fortsätter Robert Larsson.

Mer information om webbplatsen finns på www.idrottonline.se.

Teknik:

  • EPiServer CMS 4.62 ImageVault 3.0

KONTAKTPERSON
  • Andreas Sjöström
    Andreas Sjöström
    Vice President Digital/ Chief Innovation Officer
    +46 70 609 85 13
Om Riksidrottsförbundet

RF är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.