Vaxholm
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Följ Stockholm Nordost ta form via nya sajten

Nu presenterar sex stockholmskommuner sin enade satsning på att utveckla området nordost om huvudstaden. Sogeti, som tidigare har utvecklat såväl extern webbplats som skolwebb och intranät åt Täby kommun fick i uppdrag att utveckla webbplatsen för satsningen.

Bakgrund

Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker arbetar tillsammans för att regionen ska öka med 100 000 invånare, 40 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser på 30 års sikt. Projektet Stockholm Nordost planerar för regionens gemensamma tillväxt samtidigt som varje kommun utvecklas med sin unika prägel i behåll.

Stockholm Nordost är visionen för hur den nordöstra delen av Stockholms län kan se ut om 30 år. I ett unikt samverkansprojekt arbetar sex starka kommuner gemensamt för att driva tillväxten och förstärka regionens infrastruktur och kommunikationer. Närheten till naturområden och hav ska tillsammans med utvecklade kommunikationer locka till både boende och arbete i de nordöstra regionerna.

Lösning

Webbplatsen bygger på EPiServer 4.51. Besök den gärna på www.stockholmnordost.se.

KONTAKTPERSON
  • Andreas Sjöström
    Andreas Sjöström
    Vice President Digital/ Chief Innovation Officer
    +46 70 609 85 13
Om Stockholm Nordost

Nordostkommunerna i Stockholms län har antagit en gemensam vision för att utveckla regiondelen. Tidsperspektivet sträcker sig från 2010 till 2040 med en utblick till 2050.