William Schill
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens användarvänliga energikonsumtionslösningar. Idag."

Lär känna William, en sportintresserad mjukvaruingenjör hos oss i Örnsköldsvik, som brinner för teknik och särskilt mycket för just artificiell intelligens. Läs mer om hans bakgrund, hur han hamnade på Sogeti och vad som händer en riktigt bra dag på jobbet.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lösningsorienterad, driven och noggrann.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har alltid haft ett intresse i teknik och därför flyttade jag till Luleå för att ta en kandidatexamen i systemvetenskap på Luleå Tekniska Universitet efter gymnasiet. Under universitetstiden blev jag utöver mitt intresse för utveckling, väldigt intresserad av artificiell intelligens (AI). Därför utökade jag min utbildning med mattekurser och läser idag en Master i "Tillämpad AI" vid sidan av mitt jobb på Sogeti.

Din karriär på Sogeti:
Jag påbörjade min karriär genom att göra mitt examensarbete på Sogeti i Örnsköldsvik. När uppsatsen var färdigställd så hoppade jag direkt på Sogetis traineeprogram "Careerbooster" där jag gick Cloud-spåret och fick en kanonstart här på Sogeti! Efter Careerbooster var det direkt ut i uppdrag som apputvecklare, vilket är superkul!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att skapa lösningar som förenklar vardagen för människor. Dessutom brinner jag för att skapa innovativa lösningar och att tänka utanför boxen för att hitta nya sätt att hjälpa användarna/kunderna. Att vara med i hela processen från idé till att det används av många är verkligen berikande.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag gillar att bolla olika idéer och lösa problem tillsammans med mina kollegor. Det är enligt mig bästa sättet att dela med sig av sin kunskap, samtidigt som jag även får tar del av alla andras fantastiska kunskap.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är, när vi i teamet lyckas lösa ett svårt problem som skapar värde för kunden och dess användare. En god lunch med trevliga kollegor på Sogeti är aldrig fel och härliga diskussioner i fikarummet leder till flera skratt om dagen!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare tvekar aldrig på att hjälpa en kollega och är lösningsorienterad i alla situationer.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag gillar att det är ett globalt bolag som agerar lokalt. Det finns möjligheter att testa på nya saker och lära mig mer om flera olika branscher, samtidigt som jobbet både är flexibelt och roligt.

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • William Schill
    William Schill
    Software Engineer, Örnsköldsvik
    076-100 22 82

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: William Schill
Titel: Software Engineer
Född: 1999
Bor: Lägenhet i centrala Örnsköldsvik
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Är väldigt sportintresserad och spelar mycket golf 

Din framtid finns inom Data & AI