Joakim Cooper
OM OSS
JOBB

"Möjligheterna är nästintill oändliga"

Flytten till Borlänge blev ett riktigt lyckokast. När Joakim Cooper hörde sig för om jobb på Sogeti öppnades en hel värld av möjligheter. Här finns inga gränser för den som gillar utmaningar - såvida man inte sätter dem själv förstås. 

Joakim CooperBeskriv dig själv med tre ord:
Ärlig, driven och ödmjuk.

Berätta lite om din bakgrund:  
Jag har i princip så länge jag minns suttit framför datorn och programmerat eller satt upp servrar av olika typer, så det föll sig naturligt att plugga Natur på Gymnasiet med inriktning mot programmering och Informatik på Högskolan Dalarna med lite mer inriktning mot användbarhet.

Efter exjobb på Sandvik 2008 så blev jag anställd där som systemutvecklare i .NET vilket var första gången jag kom i kontakt med Microsofts ramverk då jag tidigare enbart programmerat i C/C++, Java och diverse scriptspråk. Det var både roligt och utmanande att lära sig ett (för mig) nytt språk och ramverk, men efter drygt ett år så ramlade jag istället in på utveckling och administration av Teamcenter (ett PLM-system utvecklat av Siemens) där språket återigen var C++.
I slutet av 2009 hade jag tröttnat på Teamcenter och fick chansen att hoppa på SharePoint-tåget under sista betan av SharePoint 2010. Jag fastnade i princip direkt för SharePoint och dess möjligheter och spenderade mina sista två år med att jobba med i princip allting inom SharePoint, med fokus på drift och utveckling.

Min karriär på Sogeti:
Jag kom in på Sogeti i Mars 2012 genom att jag under vintern 2011 stöttat Sogeti-konsulter från Borlänge i ett SharePoint-projekt på Sandvik (migrering av SharePoint 2007-siter till SharePoint 2010). Min fru var just då sugen på att flytta till en större stad än Sandviken och då jag är uppvuxen i Borlänge och har mina föräldrar här så kände vi att det var en bra idé att flytta hit, så jag hörde mig för om det fanns en möjlighet att börja på Sogeti och på den vägen är det.
Under mina tre år här så har jag primärt jobbat med arkitektur och utveckling av SharePoint-applikationer men även fått jobba mycket med serverdrift (framförallt installation och underhåll av SharePoint-servrar). Jag har fått jobba mot många olika kunder inom olika områden och verksamheter vilket har lett till en mängd väldigt varierade och roliga uppdrag.
På senare tid så har jag fått möjlighet att jobba som lead developer inom större projekt där jag fått arbeta med coachning och utbildning av nya SharePoint-konsulter samt även fått stötta resurser inom Borlängekontorets SharePoint-AM.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Framförallt så brinner jag för att dela med mig av min kunskap och coacha/utbilda nya SharePoint-konsulter för att lyfta och utveckla deras kompetens. Förhoppningsvis leder det till att vi kan stärka vår leverans av SharePoint-projekt med hög kvalitet till fler kunder och inom fler projekt ännu mer.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag börjar oftast med att jag går igenom det som gjorts dagen innan för att fräscha upp minnet och förbereda dagens uppgifter. Resten av dagen ägnas åt att till exempel tolka krav och skriva lösningsförslag och arkitekturdokument eller helt enkelt skriva kod för olika lösningar, samt stötta resurser inom pågående projekt eller vårt SharePoint-AM.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att möjligheterna att utvecklas och vara med och påverka är nästintill oändliga och det är i princip bara jag som sätter gränserna. Jag älskar att utmana mig själv och om man vill så ges det otroligt många möjligheter till just det.
Sedan så får jag ju faktiskt också göra det jag brinner mest för: att utveckla och lyfta andra människor genom att dela med mig av min kompetens och erfarenhet.

Kontakt
  • Joakim Cooper
    Joakim Cooper
    Software engineer
    072-515 01 53

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Joakim Cooper

Titel:
Software engineer

Född:
1986

Bor: Borlänge

Familj: Fru

Fritidsintressen: Komponera, spela och producera musik på amatörnivå samt e-sport och dator/tv-spel generellt.

Det här kan vi erbjuda