Karolina Rinnau Widding
OM OSS
JOBB

”Jag gillar kombinationen jävlar anamma och ödmjukhet”

Karolina på Sogeti i Umeå vill bli bäst. Fotbollsproffs stod först högst upp på karriärlistan. Idag står det expert inom .net-utveckling.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ambitiös, kreativ, glädjespridare.

Berätta lite om din bakgrund:
Sedan jag var liten har mitt största intresse varit fotboll och jag har alltid velat bli fotbollsproffs. Tyvärr är det inte så lätt att kunna leva på fotbollen som kvinna, än idag, så efter gymnasiet insåg jag därför att jag behövde gå en annan väg i yrkeslivet och mina fotbollsdrömmar lades på is. De kommande åren arbetade jag som lokalvårdare, au pair i England och som säljare på en sängbutik, tills jag kände att det var dags för mig att börja plugga. Att det skulle bli en IT-utbildning, närmare bestämt Systemvetenskap hade nog ingen i min närhet trott. Jag har nämligen aldrig haft något vidare intresse för datorer. Det som lockade mig var dock nyfikenhet kring den enormt växande branschen, att det är ett kreativt yrke och att jag helt enkelt ville utmana mig själv. Fotbollen har jag dock aldrig kunna lägga av med, det tar upp mycket tid men jag ser det som ett riktigt roligt extrajobb.

Min karriär på Sogeti:
Jag har varit anställd i ett år och tre månader här på Sogeti och jag börjar känna mig varmare och varmare i kläderna för varje dag som går! Jag har fått prova på olika typer av projekt och tack vare mina fantastiska kollegor har jag utvecklats enormt mycket. Under mitt första år har det varit en del webbprojekt, ett AI-projekt, några inspirationsuppdrag på skolor och nu har jag precis börjat arbeta i en förvaltning av ett tidsrapporteringssystem för ett skogligt företag.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag brinner för mest är den kreativa biten i att lösa problem. Från att komma på en lösning, till att få det att fungera är en härlig känsla. Speciellt då jag arbetar med frontend, då jag gillar att göra det användarvänligt. De uppdrag jag haft ute på skolor ligger mig även varmt om hjärtat, då jag gärna ser fler unga kvinnor våga sig in och ta plats i IT-branschen.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag brukar komma in till kontoret strax efter klockan åtta och då blir det oftast lite ”snick-snack” med kollegorna, vilket alltid ger en bra start på dagen. Jag kollar mailen och går igenom vad som ska göras under dagen innan jag sätter igång med något ärende. Kl. 08.30 är det fika med mackor och kaffe. Nu under juletider brukar vi även se julkalendern tillsammans medan vi fikar, vilket är mysigt. Därefter består dagen oftast av problemlösning, kodning, testning, möten, lite mer ”snick-snack” med kollegor, kaffe, lunch, fika och mer kodning! Charmen är dock att den andre dagen aldrig är den andra lik.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är egentligen som vilken person som helst. Vi är alla olika och kan ha helt olika intressen vilket jag tycker är helt fantastiskt. Det vi dock har gemensamt är att vi har ett jävlar anamma, är målinriktade, men även ödmjuka och hjälpsamma.

Varför jobbar du på Sogeti?
Förutom att det är en väldigt trevlig arbetsplats med mycket trevliga kollegor så har jag från dag ett känt mig viktig och uppskattad, vilket jag tror är extremt viktigt för någon som är nyutexaminerad och börjar sitt första jobb. Det finns även möjligheter till att prova på olika typer av projekt, med olika tekniker och roller om du skulle vilja, vilket gör att livet på Sogeti aldrig kommer att vara tråkigt. Här finns alltid möjligheter till att utvecklas.

KONTAKT
  • Karolina_Rinnau_Widding
    Karolina Rinnau Widding
    .net-utvecklare Umeå
    070-578 35 68

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Karolina Rinnau Widding                      

Titel: .net-utvecklare                        

Född: 1990

Bor: Umeå

Familj: Mamma, pappa, bror, två halvsystrar och sambo

Fritidsintressen: Spelar fotboll i division 1 och jag älskar mode och inredning!