Aina Johansson
OM OSS
JOBB

”Tech gör att jag får utlopp för min kreativitet”

Ania har gillat tech sedan en lång tid tillbaka, både kod, design och gaming. Idag är hon en "Careerbooster" hos oss i Borlänge. Att vi på Sogeti sätter tekniken i framkant är något hon därför gillar och för henne ger den breda kompetens vi har henne möjligheten att ständigt utvecklas.

Beskriv dig själv med tre ord:
Kreativ, nördig och driven.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har varit intresserad av gaming och tech sedan jag var liten och redan i gymnasiet valde jag att studera digital design med inriktning på spelutveckling. Därefter har jag jobbat mycket med media, ehandel, marketing, web och design innan jag skolade om mig till utvecklare. Likheten med att jobba som designer och utvecklare är att båda yrkena ger utlopp för min kreativitet.

Min karriär på Sogeti:
I början på 2021 blev jag kontaktad av en rekryterare från Sogeti, hon kopplade ihop mig med min nuvarande teamchef Rimsky. Redan efter första samtalet kände både jag och Rimsky att det skulle bli en perfect match med mig på Sogeti. Jag fick en snabbväg in på Sogeti via programmet Careerbooster där jag valde spår "Cloud". Efter det kommer jag vara mer än redo för mitt första uppdrag på Sogeti!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag gillar allt som rör data och informationssäkerhet. “Data is a precious thing and will last longer than the systems themselves.” som Tim Berners-Lee, skaparen av World Wide Web sa. Sen tycker jag att objektorienterad programmering är lite extra roligt att koda.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det finns ingen bättre känsla än när man tillsammans går ihop och lyckas lösa ett problem man klurat på länge och efteråt har alla lärt sig något nytt.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Jag är en av dom som har ett bra flow när jag jobbar hemifrån, med förutsättningarna att jag kan vara social med mina kollegor digitalt. I mitt projektteam i Careerbooster sitter vi faktiskt uppkopplade i ett samtal med kameror på nästan hela arbetsdagarna vilket skapar en känsla av att vara på kontoret.

Hur är en typisk sogetiare?
Kompetent, lösningsorienterad, engagerad och hjälpsam!

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag älskar Sogetis värderingar och fokuset på att ligga i teknikens framkant. Det finns en fantastiskt bred kompetens i bolaget och en vilja att utbyta kompetens vilket gör arbetsdagarna på Sogeti till ett oändligt lärande!

Vill du bli Careerbooster har vi dragit igång en ny omång, kika in här om du är nyfiken!

Jobba hos oss i Borlänge
KONTAKT
  • Ania Johansson
    Ania Johansson
    Software Engineer, Borlänge
    073-066 84 61
FAKTARUTA

Namn: Ania Johansson
Titel: Software Engineer
Född: 1996
Bor: Borlänge
Familj: Min fästman + mina tre yngre syskon som gärna hälsar på hos oss
Fritidsintressen: Esport, både att tävla själv och kolla på. Jag gillar också att vara ute i naturen, vandra i fjällen, fiska, åka skidor, fotboll.