Carina Waller
OM OSS
JOBB

"Jag har kunnat anta nya roller utan att behöva lämna min bas"

Möjligheten att jobba med teknik som ligger i framkant och att hon ständigt fått chansen att utvecklas är en stor del av varför Carina jobbar hos oss i Umeå. Och så tycker hon väldigt mycket om sina kollegor.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ansvarstagande, lyhörd, lagspelare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Umeå och pluggade Systemvetenskaplig linje på Umeå Universitet. Då marknaden inte var den gynnsammaste när jag tog examen styrde jag kosan mot Stockholm och fick där mitt första jobb på Riksskatteverket där jag programmerade i Cobol något år innan jag fick växla över till utveckling i Microsoftmiljöer där jag är kvar än idag. Men efter några år som statligt anställd var jag sugen på att prova konsultrollen. Jag fick då jobb på ett konsultbolag och kände att det var en roll jag gillade med den omväxling som det medför. Det blev 10 år i huvudstaden innan barnen började närma sig skolåldern och det kändes lockande att flytta hem till Umeå igen, och så fick det bli.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2012 och fortsatte då som utvecklare inom Microsoft, men jag kände efter hand att jag var sugen på att anta nya roller men utan att behöva lämna utvecklingen, för det är ju ändå det jag tycker är allra roligast i mitt yrke. Och det har jag fått möjligheten att göra här. Jag har parallellt med utvecklingsuppdrag haft roller både som scrum master och serviceledare. De senaste åren har jag dock valt att lämna programmeringen i c# och fokuserar nu fullt ut på utveckling av BI-lösningar och framförallt datalager där jag har rollen som arkitekt och utvecklare. Superkul!

Här kan du också läsa mer om ledarna i Umeå

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att tillsammans med kunden hitta och utveckla lösningar som svarar mot deras behov. Och sedan också att lösningen byggs på ett strukturerat och konsekvent sätt för att underlätta en framtida förvaltning och vidareutveckling.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Det varierar lite i och med att jag för tillfället har två parallella uppdrag. Två dagar i veckan sitter jag på plats ute hos kund, och resten av veckan jobbar jag från sogeti-kontoret då det andra uppdraget är på distans. Så även om strukturen på dagarna är densamma, växlar både innehåll och sammanhang. I båda uppdragen ingår jag dock i team med andra utvecklare vilket innebär mycket teamwork, erfarenhetsutbyte och bollplank, vilket är väldigt roligt, men framförallt väldigt utvecklande.

Hur är en typisk sogetiare?
Engagerad, kompetent, proffsig och har en vilja att göra det där lilla extra, såväl när det gäller att göra bra jobb hos en kund som att hjälpa en kollega.

Varför jobbar du på Sogeti?
Uppdragen, möjligheterna och förstås kollegorna! Jag har under åren haft så många roliga och utvecklande uppdrag - stora som små, och oftast har uppdragen legat i teknikens framkant, vilket varit otroligt roligt och inspirerande. På Sogeti har jag även alltid blivit bemött av en vilja att tillmötesgå min önskan att utveckla mig i olika riktningar och anta olika roller, vilket gör att det funnits möjlighet att växa där man är. Och så kollegorna! Glada, lättsamma och otroligt duktiga och proffsiga! Men vi skulle gärna vara fler! Så kom och jobba med oss vet jag!

KONTAKT
  • Carina Waller
    Carina Waller
    BI-utvecklare och arkitekt, Umeå
    072-536 71 53

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Carina Waller Fredriksson

Titel:
Arkitekt, Utvecklare 

Född:
1971

Bor:
I Umeå

Familj:
Man och två vuxna döttrar

Fritidsintressen:
Att umgås med familj och vänner. Vintertid kan det bli en del slalomåkning och sommartid är det vår stuga vid havet som lockar.

Det här kan vi erbjuda