Carina Waller
OM OSS
JOBB

"Jag har kunnat anta nya roller utan att behöva lämna min bas"

"Lunchföreläsningar, tävlingar, beachvolley eller skidresor - bara att haka på om man har lust!" Så beskriver Carina Waller livet på Sogeti i Umeå. Själv uppskattar hon samarbetet mellan landets övriga kontor och ser det som en av fördelarna med att jobba på ett stort företag.

Carina WallerBeskriv dig själv med tre ord:
Ansvarstagande, lyhörd, lagspelare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Umeå och pluggade Systemvetenskaplig linje på Umeå Universitet. Då marknaden inte var den gynnsammaste när jag tog examen styrde jag kosan mot Stockholm och fick där mitt första jobb på Riksskatteverket. Där hade jag en kort inspel i stordatorvärlden och Cobol-programmering innan jag fick möjligheten att växla över till det lite modernare Microsoft-spåret och då Visual Basic. Efter några år som statligt anställd var jag sugen på att prova konsultrollen och fick anställning på ett konsultbolag, vilket jag trivdes bra med. Men efter tio år i huvudstaden och med barn som närmade sig skolåldern började det kännas lockande att flytta hem till Umeå igen, och så fick det bli.

Min karriär på Sogeti:
När jag började på Sogeti för knappt fyra år sedan fortsatte jag min bana som utvecklare, men kände samtidigt att jag var sugen på att anta nya roller men utan att lämna utvecklingen, för jag tycker ju att det är himla roligt. Det har jag fått möjligheten att göra här. Jag har senaste tiden haft utvecklingsuppdrag parallellt med att jag varit scrum master och nu serviceledare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att i nära samarbete med kunden hitta och utveckla lösningar som svarar mot deras behov.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Just nu delar jag min tid mellan att vara utvecklare i en skoglig förvaltning med en serviceledarroll inom offentlig sektor. Arbetsdagarna kan se väldigt olika ut, vissa dagar kan det vara support och serviceledning hela dagen, medan det ibland kan vara helt stilla på den fronten och det istället blir en hel dags kodning.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag trivs väldigt bra på Umeå-kontoret. Förutom att jag haft bra uppdrag där jag fått jobba i team med högt i tak och trevligt klimat har jag även haft möjligheten att anta nya roller. Det händer mycket på kontoret, allt från lunchföreläsningar till aktiviteter som blodomlopp, toughest, beachvolley, skidresor, med mera. Bara att haka på om man har lust. Jag uppskattar även det samarbete som jag upplevt med andra kontor inom Sogeti vilket jag ser som en av fördelarna med att jobba på ett stort företag där man kan utbyta erfarenheter mellan orterna.

todo todo
KONTAKT
  • Carina Waller
    Carina Waller
    Utvecklare, Scrum master, Serviceledare
    072-536 71 53
Faktaruta

Namn: Carina Waller

Titel:
Utvecklare, Scrum master, Serviceledare

Född:
1971

Bor:
I Umeå

Familj:
Sambo och 2 tonårsdöttrar

Fritidsintressen:
Att umgås med familj och vänner. Vintertid kan det bli en del slalomåkning och sommartid är det vår stuga vid havet som lockar.

Det här kan vi erbjuda