Evelina Andersson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar IT-lösningar till kundernas framtida beslutsstöd. Idag."

Evelina på vårt kontor i Uppsala älskar analysering, utredning och utveckling av data. Hon trivs som fisken i vattnet när arbetsuppgifterna varierar. Och när hon inte jobbar, ja då sysslar hon gärna med AI-baserad spelutveckling. Lär känna Evelina lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, fokuserad, engagerad och positiv. Det fick bli fyra :) 

Berätta lite om din bakgrund:
Mitt stora intresse för programmering och matematik grundades under min uppväxttid då jag spelade mycket TV-spel och skapade egna spel. Detta bidrog till att jag bestämde mig för att studera datavetenskap och matematik på Uppsala universitet. Idag har jag fastnat mycket för algoritmer, utveckling, AI, maskininlärning och "data mining", intressen som jag fick fördjupa mig mer inom när jag var forskningsassistent i språkteknologi. Innan jag började på Sogeti, undervisade jag bland annat språkteknologer och systemvetare vid Uppsala universitet samt handledde examenarbeten och projektarbeten med fokus på bland annat "data mining".

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i oktober 2022 och arbetar med förvaltning och utveckling av biljettsystem. Sedan en kort tid tillbaka arbetar jag också med beslutsstöd, vilket är väldigt roligt och spännande.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hela tiden lära mig mer och utvecklas, arbeta med den senaste tekniken, problemlösning och att hitta effektiva IT-lösningar åt kunderna. Det är även spännande och roligt att analysera och undersöka datamängder.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag är alltid tillgänglig för mina kollegor och hjälper till att lösa problem.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En bra dag på jobbet inleds med att man träffas i teamet för att diskutera vad som gjorts och vad vi ska fortsätta att arbeta med under resten av dagen. Arbetsuppgifterna varierar och kan, till exempel, vara att man får fokusera på analysering, utredning, utveckling, problemlösning samt lära sig nya saker.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är nyfiken, engagerad, hjälpsam, glad samt tycker om att lösa problem för att tillgodose kundernas IT-behov.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det finns många spännande möjligheter att utvecklas och fördjupa sig inom olika områden, till exempel, har vårt kontor börjat fokusera mer på det spännande området Business Intelligence (BI). Man får även bidra med att tillgodose kundernas IT-behov tillsammans med likasinnade kollegor. Jag tycker det är väldigt bra att Sogeti arbetar för fler kvinnor i branschen, till exempel genom det kvinnliga nätverket #addher.

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Evelina Andersson
    Evelina Andersson
    Software Engineer, Uppsala

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Evelina Andersson
Titel: Software Engineer
Född: 1978
Bor: Uppsala
Familj: Bor tillsammans med Birola som är en glad och busig sköldpaddsfärgad seniorkatt
Fritidsintressen: Tv-spel och AI-baserad spelutveckling, fiske, djur och natur

Sogeti på topplistan igen