Jinci Brettschneider
OM OSS
JOBB

”Jag får vara med och forma framtiden”

Från experimentlådor och att tävla med Mindstorm-robotar på internationell nivå som 12-åring till Software Engineer hos oss i Luleå. Jinci har varit en problemlösare sedan barnsben och hon gillar att jobba inom den rörliga IT-branschen eftersom hon då aldrig stannar av i sin utveckling. Här kan du läsa mer om Jincis spännande resa.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, engagerad och kunskapstörstig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Skellefteå, men flyttade efter gymnasiet till Oslo för att jobba och studera. Efter fem år i grannlandet valde jag att fortsätta mina studier i Uppsala, innan jag tillslut återvände till Norrland och flyttade till Luleå.

Mitt intresse för problemlösning har hängt med mig så länge jag kan minnas och jag började räkna matte på fritiden redan i förskolan. Intresset för matematik har sedan hållit i sig, men har även utvecklats till fler områden inom problemlösning. Jag blev tidigt introducerad till teknik och naturvetenskap och hade flera olika typer av experimentlådor som barn. När jag var 12 år började jag bland annat bygga Mindstorm-robotar, programmera dessa och tävla på regional, nationell och internationell nivå. När det senare var dags att plugga på universitet valde jag att studera matematik och fysik, och inriktade mig på teoretisk fysik och kvantfältteori. Men tack vare Universitetet i Oslos framtids tänk gällande programmering fick jag programmera mig igenom alla kurser, oavsett vilken typ av kurs det var. Detta fick mig att inse hur otroligt mycket man kan göra med hjälp av programmering! Jag valde därefter att satsa ännu mer på programmeringen genom att ta fler kurser, skapa egna projekt på fritiden samt genom att undervisa.

Min karriär på Sogeti:
Allting började med att jag, genom en vän som redan jobbade på Sogeti i Luleå, fick höra om hur det var att jobba på arbetsplatsen. Jag tyckte det lät väldigt spännande och intressant, och fick kort därpå träffa Johanna för en intervju. Genom intervjuerna och de olika personerna jag då fick träffa kände jag att jag hade kommit rätt. Sogeti är en arbetsplats där jag kommer få utvecklas, inspireras och samarbeta tillsammans med kollegor och kunder.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hela tiden kunna utvecklas och lära mig mer. Det utvecklas så fort att det alltid finns mer att lära sig, och det är något jag verkligen uppskattar. Jag drivs även av att komma fram till, och skapa, smarta lösningar som uppskattas av andra. Jag älskar att det händer så mycket inom IT-branschen, vilket gör att man inte hinner bli less, samtidigt som man får vara med och forma framtiden. Ett av mina kunskapsområden är AI och maskininlärning, och där händer det alltid något nytt!

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det är en dag där jag, efter mycket slit, lyckas lösa ett problem som jag kämpat med ett bra tag. Antingen där jag på egen hand tillslut löser det, eller att vi i teamet klurat på det och funnit en lösning. Ju längre och större problemet har varit, desto skönare känsla efteråt.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
I och med pandemin och restriktionerna har det blivit mer flexibelt, där man själv kan välja om man vill jobba hemifrån eller åka in till kontoret och jobba. Vi har ett maximalt antal platser för folk som vill sitta på kontoret, där man bokar dessa online, men det har aldrig varit ett problem. Många trivs med att kunna jobba hemifrån, medan andra hellre jobbar på plats. Även mötena har fungerat bra, och likaså kontakten med kollegorna. Under pandemin har det även blivit tydligare att det faktiskt är möjligt att jobba från olika platser och att man ändå kan skapa bra produkter. Det som dock kan bli svårare att få till är det vardagliga småpratet med kollegorna där man lättare kan ta upp problem som man stött på.

Hur är en typisk Sogetiare?
En lagspelare som vill hjälpa och lyfta kollegorna. Man är nyfiken och jobbar för att hela tiden utveckla sig själv för att kunna prestera och ge det allra bästa till kunden. En typisk sogetiare brinner för sitt område, vilket gör att man har kul på jobbet och därmed gör ett bra jobb!

Varför jobbar du på Sogeti?
Det finns stora möjligheter för att kunna utvecklas, både genom att fördjupa sig ännu mer inom sitt område, och genom att skaffa sig en bredd och utvecklas inom något nytt. Dessutom är kollegorna väldigt trevliga, kompetenta och hjälpsamma, vilket är viktigt för att trivas. Jag ser det även som en fördel att Sogeti finns runtomkring i hela Sverige, och även världen, då detta gör att vi kan samarbeta och få tips från andra kontor. Att Sogeti ständigt får positiva uttalanden från kunderna pekar ju även detta på att vi gör ett bra jobb, vilket gör att man kan känna sig stolt som sogetiare.

KONTAKT
  • Jinci Brettschneider
    Jinci Brettschneider
    Software Engineer, Luleå
    070-230 83 02
FAKTARUTA

Namn: Jinci Brettschneider
Titel: Software Engineer
Född: 1994
Bor: Luleå
Familj: Föräldrarna Lena och Hans, samt 3 yngre systrar.
Fritidsintressen: Älskar att resa runt i världen och upptäcka nya platser! Gillar även problemlösning, brädspel och att umgås med vänner och familj.