Lennart Jansson
OM OSS
JOBB

"Jag hjälper morgondagens stjärnor skina. Idag."

Lösningsarkitekt Lennart Jansson på Sogeti i Gävle, inledde sin IT-karriär på 80-talet på grund av en olyckshändelse. Sedan dess brinner han för programmeringsmetodik och att få dela med sig av sina kunskaper till andra. För Super-Lennart är kodkvalitet nyckeln till mervärde för kunden och kollegorna.

Beskriv dig själv med tre ord:
Inspiratör, evangelist, och kodnörd.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag halkade in på det här med IT på 80-talet av en olyckshändelse då jag uppfattade det som att min dåvarande yrkesroll som projekttekniker inom kemisk industri skulle bortrationaliseras genom datorisering. Jag gick med i en utredningsgrupp för detta men kände direkt att det var här jag hörde hemma i stället. Företagsledningen kände mitt intresse och satsade på att låta mig driva hela datoriseringsinitiativet, det blev snabbt till ett brinnande intresse för mig där jag blev tvungen att lära mig allt om programutveckling, arkitektur, integration, mainframe samt styr och reglerteknik.

Min karriär på Sogeti:
Jag har varit på Gävlekontoret sedan 2021 och där försöker jag hjälpa till med högt och lågt, sprida kunskap, stötta och entusiasmera kollegorna och kunderna.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att söka samt sprida kunskap inom programmeringsteknik/metodik, att se människor i min omgivning växa är det bästa som finns.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag håller utbildningar på YH (Yrkeshögskolan), hjälper till vid nyanställningar (även för Sogeti Finland), stöttar och vidareutvecklar nyanställda och andra där jag ser ett behov av min kunskap. Jag stöttar även vid försäljning av uppdrag samt där kunder har behov av förslag på lösningar till specifika problem. Jag följer med våra konsulter ut i uppdrag för att stötta dem i deras roll. Lyfter och tar fram rekommendationer kring kodkvalitet, Clean Code och Clean Architecture och att följa rekommenderade standarder, vilket sparar tid och ökar kvalitet och ger massor av mervärde för kunden.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag brukar alltid säga till ”mina” utvecklare att: ”Vi ska ha kul på jobbet, vi ska gå hem varje dag och känna stoltheten av att ha lärt sig något nytt. Därigenom så förmedlar vi en trygghet till kunden att de kan alltid vara förvissade om att vi kommer att lösa alla problem på bästa sätt, med ett glatt leende”.

Hur är en typisk sogetiare?
Kunskapssökande, supporterande och en lösningsorienterad familjemedlem.

Varför jobbar du på Sogeti?
Den familjära känslan, vi bryr oss om varandra och står upp för varandra, tillsammans är vi starka och kan klara vad som helst.

KONTAKT
  • Lennart Jansson
    Lennart Jansson
    Solution Architect, Gävle
    073-440 01 14

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Lennart Jansson

Namn: Lennart Jansson
Titel: Solution Architect
Född: 1961
Bor: Gävle
Familj: Sambo, tre barn
Fritidsintressen: Naturfotografering (som jag aldrig hinner med riktigt), långtouring på motorcykel (senast i somras till Sicilien).

Jobba hos oss!