OM OSS
JOBB

"Att skapa värde med data som grund är det bästa jag vet"

Lär känna Moa, Data Scientist hos oss i Umeå. Hon brinner för att hjälpa våra kunder ta kloka beslut med hjälp av data. Här kan du lära känna henne litegrann och få reda på varför hon jobbar på Sogeti.

Beskriv dig själv med tre ord!
Intresserad, nyfiken och strukturerad.

Berätta lite om din bakgrund, hur ser den ut?
Min karriär startade med det bästa extrajobbet jag kan tänka mig; vårdbiträde på äldreboende. Där lärde jag mig väldigt mycket om livet och det var en otroligt fin erfarenhet. Ett basår på universitetet fick mig att inse att jag gillar matematik och jag började läsa till statistiker på Handelshögskolan vid Umeå universitet. Det var även där jag fick min första anställning efter studierna. Under studietiden insåg jag att jag förutom matematik även gillar programmering. Jag sökte mig därför till IT-branschen och fick rollen som utvecklare i ett webbapplikationsprojekt. Målet har under en lång tid varit att hitta en roll där jag kan kombinera statistiken med programmeringen och nu verkar jag ha hittat rätt i rollen som Data Scientist här på Sogeti.

Hur har din karriär på Sogeti sett ut?
Den har än så länge varit kort, men är redan fylld med en massa erfarenheter. Jag har till exempel varit delaktig i ett projekt som handlat om att försöka effektivisera skogsvården genom att beräkna antal träd inom områden med hjälp av radardata. Idag jobbar jag bland annat med att ta fram en projektuppgift åt våra sogetiare som läser vårt traineeprogram Sogeti Careerbooster, även där handlar problemformuleringen om skogen.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hjälpa kunder att fatta kloka beslut och effektivisera processer med hjälp av deras data.

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom dragningar och fikasnack.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag har levererat ett jobb, lärt mig något nytt och fikat med kollegor.

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam och trevlig!

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag började jobba på Sogeti för att få möjligheten att jobba med Data Science. När jag får frågan idag inser jag att även härliga arbetskollegor och en fin arbetskultur har stor betydelse.

KONTAKT
  • Moa Edin
    Moa Edin
    Data Scientist, Umeå
    073-076 67 56
Kort om Moa

Född: 1991
Bor: Umeå
Familj: Mamma, pappa, tre syskon och min sambo Johan
Fritidsintressen: Yoga, löpning och kallbad

Sogeti på topplistan igen