Selma Abbassi
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens samhällsnytta med geodatatjänster. Idag."

På vårt kontor i Gävle hittar du systemutvecklaren Selma. Förutom att tävla i hip hop, brinner hon för att anordna fredagskodmys på jobbet och hon är mentor för att inspirera och stötta IT-/Techkvinnor i branschen. Dessutom skapar hon hållbara designlösningar och återanvändbar kod. Lär känna Selma lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Flexibel, lättsam och målmedveten.

Berätta lite om din bakgrund:
Intresset för teknik har jag haft sen barnsben. Redan vid 3-års ålder satt jag fastklistrad framför datorn. Det var givetvis TV-spel som lockade då men senare fick jag upp ögonen för matematik, att skapa saker och att vara kreativ. Intressen som jag insåg att jag kunde kombinera när jag lekte med HTML-sidor som tonåring. Då bestämde jag mig för att jag ville jobba inom IT. Det medförde att jag gick Teknikprogrammet på gymnasiet och sedan Dataingenjörsprogrammet på Högskolan i Gävle. Som nyexaminerad fick jag mitt första jobb på ett företag som bedrev ett webbaserat affärsutvecklingssystem i .NET. Jag jobbade där i två år som fullstack-utvecklare innan jag började på Sogeti.

Din karriär på Sogeti:
Mitt första möte med Sogeti var när jag gick på en föreläsning om Virtual Reality (VR) och dess appliceringsområden i vardagen. Jag blev väldigt inspirerad så jag skickade in en spontanansökan till Sogeti Gävle. Jag blev anställd 2019 och fick kort därefter mitt första uppdrag. Där började jag som utvecklare för ett ärendehanteringssystem inom fastighetsinskrivning och gick senare över som Java-utvecklare till ett av våra leveransteam som tjänst hos samma kund. Här är jag med och tillhandahåller en kundportal för beställning av geodata- och fastighetsinformationstjänster. Jag trivs jättebra då jag har fantastiskt kunniga teammedlemmar som alltid stöttar i utmanande arbetsuppgifter och som gärna bidrar med ett gott skratt och en rolig stämning på jobbet.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Hållbara designlösningar och återanvändbar kod. Det roligaste med yrket är när man ser ett övergripande mönster växa fram i systemet och hittar lösningar som effektiviserar och underlättar framtida utveckling.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag anordnar gärna vad vi kallar för fredagskodmys i teamet, där vi presenterar ny teknik som vi har stött på och diskuterar med varandra hur tekniken bäst implementeras. Jag är även mentor åt en adept via Match and Go ett initiativ av #addher, Sogetis externa nätverk för kvinnor inom teknikbranschen. Där stödjer jag min adept i frågor om allt från kod till IT-branschen i stort.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
De dagar då jag känner att jag har bidragit med något som underlättar för nästa person eller när vi tillsammans i teamet knäcker ett svårlöst problem som vi har kämpat med ett tag och alla brister ut i nördiga glädjerop. :)

Hur är en typisk sogetiare?
Jordnära, driven och hjälpsam.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är alltid trevlig stämning på kontoret och det är tydligt att det är en platt hierarki som råder. Vi behöver aldrig vara rädda för att ställa dumma frågor och vi har ett stort nätverk av kollegor inom olika områden som vi kan dra nytta av. Vi är även bra på att locka kvinnor till branchen då vi har många kvinnor i ledande positioner som inspirerar och stöttar. Att fler kvinnor är med och skapar samhällets framtida teknik är en hjärtefråga för mig och det tycker jag att Sogeti aktivt strävar efter.

KONTAKT
  • Selma Abbassi
    Selma Abbassi
    Systemutvecklare, Gävle
    076-117 83 16

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Selma Abbassi

Namn: Selma Abbassi
Titel: Systemutvecklare
Född: 1994
Bor: Gävle
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Sticka sockor och brodera är två av mina favoritsysslor efter en arbetsdag, annars sitter jag oftast insjunken i en bra skräck- eller fantasybok. Dans är också ett stort intresse, jag går danskurser och tävlingsdansar i hip hop.

Jobba hos oss!