Anders Nyman
OM OSS
JOBB

"Att jobba på Sogeti känns väldigt bra i en föränderlig värld"

Anders, BI-utvecklare & Data Engineer på Sogeti i Helsingborg, känner sig trygg på jobbet och han har under sina 12 år hos oss utvecklats och lärt sig massor, dels för att han haft varierade uppdrag. Läs mer om Anders och hans tankar här.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Prestigelös, pålitlig och gladlynt.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag heter Anders Nyman och uppvuxen i Helsingborg. Jag gick systemvetenskapliga programmet 1994 - 1997 i Lund, började jobba med IT inom bank och finans 1997 och blev lockad över till konsultbranschen av en person som senare skulle bli min kollega. I samband med oroliga tider kring millenieskiftet fick jag möjligheten att bli min egen och det fortsatte jag med ända tills jag träffade på Sogeti 2008. Ett rekryteringsmöte senare var jag anställd och jag har jobbat här sedan dess. 12 år hos samma arbetsgivare säger en hel del om företaget - det finns goda anledningar att stanna.

Hur har din Sogeti-resa sett ut hittills?
Den första tiden på Sogeti tillbringade jag med att bygga och förvalta enterprise datawarehouse åt en stor kund i södra Sverige och på den vägen är det. Jag hade lite erfarenhet som DBA och databas-utvecklare i bagaget, men när jag ser tillbaka så var det nog där, i det första stora uppdraget, som allt började.  

Jag har därefter haft förmånen att få jobba inom BI-området under lång tid, sett nya tekniker komma och gå med allt vad det innebär av förbättringar/förändringar och därmed har jag också kunnat fördjupa mina kunskaper.

Det känns som ett privilegium att kunna utvecklas genom att bara gå till jobbet och ha kul, men det är faktiskt så jag har upplevt min resa inom Sogeti.

Lite självstudier i ämnet och lite blandade uppdrag, dels som utvecklare, dels som lösningsarkitekt, har gjort att jag hela tiden har kunnat utvecklas och komma framåt. Under resans gång har jag lärt känna många fantastiska människor och det är nog det som präglar min tid på Sogeti mest av allt. Här finns ett bra gäng av trevliga människor!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att genom gott teamarbete kunna leverera genomtänkta lösningar som ger mervärde för kunden – att lösningarna verkligen används och ger kunden bra nytta för nedlagt arbete. 

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Ingen dag är den andra lik, men det finns så klart vissa mönster: morgonmöten, utveckling och övervakning – vidare avstämningar, osv. 

Hur är en typisk sogetiare?
Positiv, hjälpsam och glad. 

Varför jobbar du på Sogeti?
På grund av människorna. Här finns glada och trevliga kollegor, bra chefer och en bra trygghet. Att jobba på Sogeti känns väldigt bra i en föränderlig värld. 

KONTAKT
  • Anders Nyman
    Anders Nyman
    BI Developer/Data Engineer, Helsingborg
    072-245 98 34
FAKTARUTA

Namn: Anders Nyman
Titel: BI Developer/Data Engineer
Född: 1965
Bor: Helsingborg
Familj: Fru och 2 vuxna barn – sonen är 24 och utflugen sedan snart ett år tillbaka, dottern är 22 och bor hemma
Fritidsintressen: Golf och musik – spelar bastrombon i Helsingborgs Storband sedan 20 år