anna-gunder
OM OSS
JOBB

”Att jobba tillsammans med andra och åstadkomma förändring som skapar värde på riktigt är oerhört kul!”

Anna Gunder på Sogeti i Gävle älskar att leda i förändring. Att vara projektledare ger utlopp både för hennes mer analytiska sida som gillar att strukturera och bringa ordning, och den utåtriktade, sociala sidan som uppskattar samarbete och nya människor och miljöer.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, målmedveten och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har bott i Gävle sedan tonåren, men pendlade under många år till Uppsala och Stockholm. Närmast kommer jag från en tjänst på Uppsala universitets IT-avdelning där jag var projektledare och pedagogisk utvecklare inom e-lärande. Innan dess var jag verksam som forskare i litteraturvetenskap med särskild inriktning mot litteratursociologi. Jag disputerade 2004 på en avhandling om digital litteratur och datorspel och undersökte därefter bland annat Nobelprisets betydelse för den litterära kulturen och den garanterade författarpenningen.

Min karriär på Sogeti:
Jag har varit projektledare på Sogeti sedan augusti 2018 och har haft roliga uppdrag sedan dag ett. Även om jag haft flera olika uppdrag har det ofta varit hos samma kund. När man arbetar med verksamhetsutveckling på olika nivåer i stora organisationer är det en fördel.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att verkligen förstå verksamhetens behov och inkludera slutanvändarna i processen från allra första början är något som jag värderar högt. Det kan vara svårt resursmässigt, men lönar sig på sikt. När jag lämnade universitetet hade jag precis avslutat ett stort projekt som utöver en massa nya erfarenheter också gav mig blodad tand för projektledning. Jag tror att jag gillar projektformen så mycket för att den ger utlopp för både min mer analytiska sida som gillar att strukturera och bringa ordning, och den utåtriktade, sociala sidan som uppskattar samarbete och nya människor och miljöer.  Att jobba tillsammans med andra och åstadkomma förändring som skapar värde på riktigt är oerhört kul!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Många dagar sitter jag i möten från morgon till kväll, men jag har också dagar då jag jobbar mycket på egen hand med att planera, utreda, analysera och sammanställa material av olika slag. Just nu arbetar jag mycket hemifrån eftersom de flesta av mina kollegor sitter på annan ort.

Hur är en typisk sogetiare?
Kompetent, har roligt på jobbet och levererar. En typisk sogetiare ser möjligheter och gillar utmaningar, men är samtidigt ödmjuk och inte rädd för att be om råd . En sogetiare tar ansvar och har modet att ifrågasätta och lyfta andra perspektiv när det behövs.

Varför jobbar du på Sogeti?
För mig är det viktigt att hela tiden utvecklas –  Sogeti erbjuder detta och tror på min förmåga. Jag lär mig massor i mina uppdrag förstås, men Sogeti ger mig också möjlighet att dokumentera mina kunskaper med utbildningar och certifieringar.

Jobba hos oss!
KONTAKT
  • Anna Gunder
    Anna Gunder
    Projektledare, Gävle
    072-208 50 93
FAKTARUTA

Namn: Anna Gunder
Titel: Projektledare
Född: 1973
Bor: Gävle
Familj: Man och tre barn
Fritidsintressen: Träna, läsa och handarbeta