Christina Littzell

”Jag vill att alla ska vara med på vad förändringen kan innebära”

Christina, projektledaren från Sundsvall, kände första gången hon var på kontoret och såg sina framtida kollegor fika med utsikt över mot havsviken att ”Här vill jag jobba”. En känsla som hon har kvar fortfarande idag.

Beskriv dig själv med tre ord:
Leveransinriktad, coachande, inkluderande.

Berätta lite om din bakgrund:
Civilekonom som startade som controller på en IT-enhet på Telia. Jag tyckte det verkade roligare att jobba i projekten än att bara kontrollera sifforna så jag bytte till att arbeta som projektledare istället. Har fortsatt i den eller liknande roller sedan dess. År 2015 började jag på Sogeti och däremellan var jag fyra år på Accenture.

Min karriär på Sogeti:
Jag började att jobba med en SAP-leverans men gick över till att jobba som leveransteamsamordnare för två kunder. Efter det fick jag ett väldigt spännande och intressant projektledaruppdrag på Försäkringskassan. Nuvarande uppdrag är som testledare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag gillar att leverera och att känna att alla är med på vad förändringen kommer att innebära.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Dagen börjar oftast med några korta morgonmöten i olika konstellationer. Beroende på vad som kommit upp på de mötena kan det styra större eller mindre del av dagen. För övrigt är det planering, uppföljning och check av att allt går framåt som det ska.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Det har gått över förväntan bra. Naturligtvis saknar jag att träffa mina kollegor men vi har mycket digital kontakt. Jag gillar sovmorgnarna det har medfört.

Hur är en typisk sogetiare?
Vi är så många olika personligheter och karaktärer men jag tror att vi alla vill göra allt vi kan för att kunden ska känna sig mer än nöjd.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag sökte till Sogeti för att jag ville jobba mer på hemmaorten och inte behöva resa så mycket och för att Sogeti hade en SAP-leverans. Jag var på intervju en fredag eftermiddag i december och när vi gick ut från rummet där vi suttit och pratat satt alla övriga på kontoret och hade lussefika i det stora allrummet utanför. Det var en så härlig stämning när jag gick igenom rummet som har en hel fönstervägg med utsikt mot havsviken in mot hamnen och jag tänkte att här vill jag jobba. Det har jag fortsatt med.

Jobba i Sundsvall
KONTAKT
  • Christina Littzell
    Christina Littzell
    Projektledare, Sundsvall
    072-516-34 93
FAKTARUTA

Namn: Christina Littzell
Titel: Projektledare
Född: 1962
Bor: Sörfors utanför Sundsvall
Familj: Gift och har tre barn
Fritidsintressen: Motion i alla möjliga former, trädgård, resor, att läsa