Elin Persson
OM OSS
JOBB

”Jag uppskattar att work-life balance är viktigt på Sogeti"”

Elin arbetar med test på vårt kontor i Helsingborg. På fritiden är hon en virkande fotbollsmamma som drömmer om att bli mästerfotograf. På jobbet drivs Elin av tillit och nyfikenhet. Tillit för att man ska våga stå upp och säga att detta har jag aldrig gjort innan samt nyfikenhet och iver att vilja lära sig nya saker. Här får du chansen att lära känna Elin mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Positiv, pålitlig och lyhörd.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag utbildade mig till tryckare på gymnasiet. En praktisk linje som inte ledde mig nånstans i livet men gjorde mig en erfarenhet rikare 😊. Jag gick några strökurser i programmering och tyckte det var roligt men fick inget jobb då jag inte hade någon erfarenhet, så jag sökte in på det systemvetenskapliga programmet i Växjö och började plugga när jag var 26. Efter studierna var jag först många år på Sony där jag konfigurerade mjukvara för olika operatörer. Efter det jobbade jag som Applications specialist på Aller Media. Det var också där jag började arbeta inom Quality Assurance (QA). Vi hade hand om prenumerationssystem och jag blev Test manager, främst för nya releaser av systemet i Danmark, Sverige och Finland. Under tiden på Sony och Aller träffade jag flera konsulter från Sogeti. Det gjorde mig sugen att byta ett flertal gånger men jag tror att jag var lite rädd för att bli konsult. Jag trodde nog inte att jag hade någon speciell skill som kunde göra sig som konsult. Men så en dag...

Min karriär på Sogeti:
Allt började med ett meddelande på LinkedIn från dåvarande testchef i Sogeti Syd, som frågade om jag ville komma och prata lite. Jag bestämde mig för att jag var redo för konsultlivet och efter en kort intervju skrev jag under kontraktet. I april 2017 började jag. I mitt första uppdrag träffade sjukt mycket människor och lärde mig otroligt mycket. Efter två år kände jag mig redo för nya utmaningar och hamnade då i mitt nuvarande uppdrag. De första tre åren jobbade jag som Test manager för ett stort testteam och de senaste två åren som Scrum Master. Och jag älskar verkligen mitt uppdrag − varje dag!

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag tror jag delar med mig av min erfarenhet och kunskap genom att ta del av andras erfarenheter och kunskap. Man kan alltid dra lärdom av båda sina egna erfarenheter och andras. Jag tror att om man lyckas ta med sig det bästa och lämna det som var dåligt bakom sig, så hittar man en väg framåt. Samtidigt som man samlar på sig nya erfarenheter. Det är ingen som kan allt och det man inte kan, får man lära sig... Det är ett viktigt budskap. Och att man lär så länge man lever! 😊

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
De bästa dagarna på jobbet är när jag lär mig något nytt och får känna att jag verkligen bidrar eller att teamet tillsammans når ett mål.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag tror inte det finns någon speciell sogetiare och det är det som gör det så bra. Det finns folk från alla kulturer, bakgrunder och åldersgrupper och den mixen är ett vinnande koncept.                                                            

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag tycker om att gå till jobbet på morgonen och den känslan är viktig för mig. Work-life balance är viktigt på Sogeti och det är en sak jag verkligen uppskattar.

 

KONTAKT
  • Elin Persson
    Elin Persson
    Scrum Master, Helsingborg
    070-398 27 27

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Elin Persson
Titel:  Scrum Master (just nu)
Född:  1974
Bor: i Ramlösa (Helsingborg)
Familj: Sambo och två söner 11 och 16 år
Fritidsintressen: Blir mest barnens intressen som hinns med så man kan nog säga att jag är en fotbollsmamma 😊 Jag gillar att virka och skulle vilja bli bättre på att fotografera.